Bodrum'daki deprem sonrası Prof. Ahmet Ercan'dan uyarı!

Bodrum'da panik yaratan deprem sonrasında NTV canlı yayınına katılan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bundan biraz daha büyük, 5.4 gibi bir deprem de beklenebilir ancak bunlar yıkıcı olmayacaktır. " dedi.

Saat 10.42'de meydana gelen ve merkez üssü Muğla'nın Bodrum ilçesi Pınarlıbelen köyü olan şiddetli deprem, bölgede paniğe yol açtı.

Kandilli Rasathanesi tarafından önce 5.1, ardından 5.3 büyüklüğünde olduğu açıklanan, AFAD'ın ise büyüklüğünü 4.9 olarak duyurduğu depremin ardından konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Depremin derinliği 1.6 km olarak açıklandı ama bu kadar büyük bir deprem bu derinlikte olamaz. 5-10 km derinlikte olması olasıdır. Revize edileceğini düşünüyorum. Bu deprem 6.7’lik depremin artçısıdır. Bundan biraz daha büyük 5.4 gibi bir deprem de beklenebilir ancak bunlar yıkıcı olmayacaktır." dedi.

Prof. Ercan, "Gökova Körfezi’ndeki gerginlik devam ediyor. 1 aya kadar daha dengeye ulaşamayacağı görülüyor. Buradaki enerjinin ne kadar büyük olduğu anlaşılıyor" diye konuştu.

Bodrum'daki deprem sonrası Prof. Ahmet Ercan'dan uyarı! ile ilgili etiketler Bodrum deprem Ahmet Ercan Son dakika
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.