Bodrum'da müsilaj tehlikesi: Nüfus 1 yılda 3 katına çıkınca...

Giderek yayılan ve tüm deniz canlılarını, ekosistemi, balıkçılığı etkilediği gibi turizmi de ciddi oranda etkileyen deniz salyası Kuzey Ege'de giderek yayılmaya devam ediyor. Özellikle pandemi döneminde aldığı yurtiçi göç yüzünden nüfusu son 1 yılda 3 katına çıkan Bodrum ilçesinin altyapısı ise alarm veriyor. Önlemler alınmaya başlandı.

Deniz biyologlarına göre dünya tarihinin en büyük müsilaj vakası olan Marmara'daki deniz salyası afeti, diğer şehirleri de alarma geçirdi.

DİĞER ŞEHİRLER DERS ALMALI

Bunun farkına varan Bodrum Belediye Başlanı Ahmet Aras, Marmara'yı ölümün eşiğine getiren, ardından da Karadeniz ve Ege'de, hatta ve hatta Yunanistan kıyılarında saptanan müsilajın, Bodrum ilçesini de etkilemesi için önlemler alıyor. 

BODRUMDA NÜFUS 1 YILDA 3 KATINA ÇIKTI

Pandeminin yaşandığı dönemi kastederek 'Son 1 yılda Bodrum ilçesinde nüfus 3 katına çıktı!' diyen Belediye Başkanı, bu yüzden ilçede çok ciddi altyapı sorunları olduğunu ifade etti ve ekledi, 'Bir an önce bu tehlikeyi (müsilajı) bertaraf etmeliyiz!'

ÇALIŞMALAR BAŞLADI, 'DOĞA YOKSA TURİZM YOK'

Deniz suyunun analizini gerçekleştirmek için Bodrum ilçesinin değişik yerlerinden numune aldıklarını belirten Aras, deniz salyasının Bodrum sahillerini de kaplama ihtimalinden endişe duyuyor.   

Hem dipten hem de orta sudan hem de deniz yüzeyinden numuneler aldıklarını ve bu sorunun derhal bertaraf edilememesi halinde tüm diğer problemlerin ikinci-üçüncü plana kalabileceğini söyledi ve devam etti,  'Dalışlar gerçekleştiriliyor. Kimyasal, biyolojik bütün tetkikler yapılacak. Öncelikle riski tespit edeceğiz. Bodrum’da da deniz salyası tehlikesi var mı buna bakacağız. Denize atılan atık sular, kimyasal atıklar, teknelerden bırakılan sintineler…Bunları tespit ederek önlemek için harekete geçeceğiz. Bodrum’da da hızlı büyüme, son bir yılda nüfus 3 katına çıktı. Ciddi altyapı sorunlarına yol açtı. Özetle arıtma tesisleri konusunda bazı sıkıntılarımız vardı. Deniz salyası tehlikesi de bizi bir kez daha bu konuda motive etti. Biz bir önce denizleri korumak için gereken tedbirleri almalıyız. Bununla ilgili büyükşehir belediyemiz ile hep birlikte çalışacağız. Bir an önce bu tehlikeyi bertaraf etmeliyiz. Doğa yoksa turizm yok.' 

 

 

 

Bodrum'da müsilaj tehlikesi: Nüfus 1 yılda 3 katına çıkınca... ile ilgili etiketler Bodrum müsilaj tehlike deniz salyası
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.