Bodrum'da iki kişi caretta caretta saldırısına uğradı!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir koyda ailecek ve yakın arkadaşlarıyla denize giren 18 kişiden ikisi, denizde caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının saldırısına uğradı. Bodrum'a yaklaşık 8 mil mesafedeki Orak Adası'na giden tatilcileri taşıyan tekne burada demirledi. Tatilciler denize girdiği sırada, bir deniz kaplumbağası 41 yaşındaki Zuhal Tursun ve 9 yaşındaki yeğeni Cabir Han Akten'e saldırdı.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir koyda ailecek ve yakın arkadaşlarıyla denize giren 18 kişiden ikisi, denizde caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının saldırısına uğradı.
Bodrum'a yaklaşık 8 mil mesafedeki Orak Adası'na giden tatilcileri taşıyan tekne burada demirledi. Tatilciler denize girdiği sırada, bir deniz kaplumbağası 41 yaşındaki Zuhal Tursun ve 9 yaşındaki yeğeni Cabir Han Akten'e saldırdı.

Kaplumbağanın yeğenine saldırdığını fark eden Zuhal Tursun, yeğenini kaplumbağadan kurtarmak için yaklaşık 15 dakika mücadele etti. Kaplumbağanın Tursun'un eli başta olmak üzere vücudunun birçok noktasını ısırması üzerine Tursun denizde boğulma tehlikesi geçirdi.
Vücudunun çeşitli yerlerinden yara alan Tursun, bölgeye botla gelen bir vatandaş tarafından güçlükle kurtarıldı. Bodrum Devlet Hastanesine başvuran Zuhal Tursun ve Cabir Han Akten'e burada tetanoz ve kuduz aşısı yapıldı.

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz de konuyla ilgili Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) ile irtibata geçtiklerini belirterek, saldırıyı yapan kaplumbağayı tespit edip yakalanması için çalışma başlatılacağını kaydetti.

'YİYECEK VERMEYE ÇALIŞMAYIN'

Pamukkale Üniversitesi Öğretim üyesi ve DEKAMER Yönetim Kurulu üyesi Doğan Sözbilen, insanların yoğun olduğu alanlarda bu tür vakaların yaşanabildiğini söyledi.

cropped_content_denize-girenler-dikkat-antalyada-10-kisiyi-caretta-caretta-isirdi_b9s5oO1048enD97
İnsanların özellikle caretta carettalara yiyecek vermeye çalışmaması gerektiğini anlatan Sözbilen, "Bu tür vakaları genellikle insanların çok olduğu yerlerde görüyoruz. Teknelerin yoğun olduğu yerlerde bu tür şeyler oluyor. Bu yüzden insanların çöplerini denize atmaması lazım. Çünkü kaplumbağaların davranışları değişebiliyor. İnsanlar kaplumbağaları sevmek için yanlarına gidiyor, uzaktan sevsinler" diye konuştu.

Bodrum'da iki kişi caretta caretta saldırısına uğradı! ile ilgili etiketler Bodrum caretta caretta
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.