Sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat olarak kullanmışlar

Definecilerin talanı bu kez de Bodrum'da yaşandı. Bodrum'da bulunan 3 bin 500 yıllık Paseda Antik Kenti'ne giren defineciler yaptıkları kaçak kazıda tarihi yapılara zarar verdi. Definecilerin özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu saatlerde mezarları kazdığı öğrenildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan 3 bin 500 yıllık Pedasa antik kenti, defineci talanıyla karşı karşıya. Mezarları kazan, her taşın altına bakan definecilerin tarihi yapılara zarar vermesi tepki çekti.

Sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat olarak kullanmışlar

Zengin bir tarihi geçmişe sahip olan ve her yerinde tarihi kalıntılara rastlanan Bodrum’da define avcıları tarihi yapılara ciddi zarar veriyor. Özellikle Göktepe mevkiinde kaçak kazı yapan şahıslar, Pedasa antik kentinde de kaçak kazı yaparak tarihi kente zarar verdi. Pedasa Kalesi’ne çıkan yolun kenarında kimliği belirsiz şahıslarca kaçak kazı yapıldığı görüldü.

Sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat olarak kullanmışlar - Resim : 2

Mezar olduğu tahmin edilen yerde kimsenin olmamasını fırsat bilen defineciler gece gündüz bölgede kazı yapıyor. Özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarında ortaya çıkan define avcıları antik mezarları kırıp içerisine bakıyor.

Sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat olarak kullanmışlar - Resim : 3

SUÇ DUYURUSU

Kaçak kazı ihbarı alan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü görevlileri, define avcılarının kazdığı bölgede kurtarma kazısı yaptı. Müdürlük tarafından kazı ile ilgili Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunuldu.

Sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat olarak kullanmışlar ile ilgili etiketler Bodrum defineci kaçak kazı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.