BM'den Türkiye'ye Suriye'de işbirliği teklifi!

BM Genel Sekreter Yardımcısı Panos Moumtzis Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenleyeceğe harekata ilişkin açıklamalarda bulundu. Moumtzis "Türkiye ile çok yakın koordinasyona hazırız. Türkiye insani konularda bize gerekli güvenceleri verdi." dedi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Panos Moumtzis, Fırat'ın doğusuna yapılacak askeri harekata ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye insani konularda bize gerekli güvenceleri verdi" dedi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Panos Moumtzis, Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)'nin Fırat'ın doğusuna yönelik olası harekatına ilişkin, "Türkiye ile çok yakın koordinasyona hazırız." ifadelerini kullandı.

"MEŞRU KAYGILARI ANLIYORUZ"

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijcancic ise, "AB, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını anlamakla beraber, başından beri Suriye'deki krizin askeri değil siyasi yollarla çözülebileceğini ifade ediyor" dedi.

ASTANA GARANTÖRLERİNE ÇAĞRI

Suriye'deki silahlı çatışmaların tekrar alevlenmesinin, sadece oradaki sivillere zarar vermekle kalmayacağını, aynı zamanda AB'nin desteklediği sivil girişimleri de zedeleyeceğini açıklayan Kocijcancic, "Türkiye'nin de parçası olduğu Astana garantörlerine çatışmayı sonlandırmaları için girişimlerini artırmaları, sivillerin korunması ve insani yardıma engelsiz erişim sağlanması için çalışmalarını yoğunlaştırmaları yönündeki çağrımızı yineliyoruz." şeklinde konuştu.

BM'den Türkiye'ye Suriye'de işbirliği teklifi! ile ilgili etiketler Türkiye Suriye BM Birleşmiş Milletler Panos Moumtzis Maja Kocijcancic
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.