BM'den Trump'a sert tepki! "Bu sözler ırkçılık"

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'ndan, ABD Başkanı Donald Trump'ın bir toplantıda sarf ettiği "b.k çukuru ülkelerden" şeklindeki ifadelerine çok sert tepki geldi. Komisyon sözcüsü konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu sözler yalnızca ırkçılık olarak adlandırılabilir" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’daki Oval Ofis’te, mülteciler konulu bir görüşmede sinirlenerek “Bu b.k çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz?” ifadelerini kullanması başta ABD olmak üzere tüm dünyadan büyük tepki çekti.

TRUMP'TAN MÜLTECİLER İÇİN ŞOKE EDEN İFADE!

Söz konusu ifadelerle ilgili Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nden de bir açıklama geldi. Sözcü Rupert Colville; “Bu sözleri ırkçılıktan başka bir şekilde açıklayabilmek mümkün değil. Ülkeleri, kıtaları ve oralarda yaşayan milyonlarca beyaz olmayan insanı ‘b.k çukuru’ gibi ifadelerle yok sayamazsınız” ifadelerini kullandı.

BM'den Trump'a sert tepki! "Bu sözler ırkçılık" ile ilgili etiketler Trump Irkçılık insan hakları komisyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.