BM'den "2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporu: PKK çocuk katilidir

Terör örgütü PKK tarafından Suriye’de yüzlerce çocuğun silah altına alınması BM’nin '2021, Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar' raporunda bir kez daha belgelendi. Rapor doğrultusunda ülkede PKK ve bağlı örgütlerin 247 çocuğu zorla silah altına aldığı kaydedildi. Terör örgütü hastane ve okul saldırılarında 73 çocuğu katletti. Ailelerinden koparılan 49 çocuk hapiste tutuldu. Bölgede DEAŞ'lı ailelerin 800'den fazla çocuğu da halen daha PKK’nın elinde.

Terör örgütü PKK, çocukları silahlandırmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği, savaşlarda silah altına alınan, öldürülen, sakat bırakılan ve tutuklanan çocuklara ilişkin verileri içeren “2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar” raporunu yayınladı.

Suriye, en çok çocuk istismarının yaşandığı ülkelerden biri olarak listelendi. Suriye’de faaliyet gösteren örgütlerin çoğunun çocukları silah altına aldığına dikkat çekilen raporda, ABD ve Batılı ülkelerin desteklediği YPG/PKK terör örgütünün, 2021’de 221 çocuğu silahlı kadrosuna kattığı belirtildi.

Örgütün başka bir kolu olan ve ABD’nin kurdurduğu “İç Asayiş Güçleri” adlı terör örgütü türevi aynı yıl 24, yine örgüte bağlı sözde “Afrin Kurtuluş Güçleri” de 2021’de 2 çocuğu silahlı kadrosuna kattı.

BM'den "2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporu: PKK çocuk katilidir

ÇOCUK KATİLLERİ

PKK’nın Suriye’de rejimden sonra en çok hastane ve okula saldırı düzenleyen örgüt olduğu vurgulanan raporda dikkat çeken bilgiler de yer aldı. Buna göre YPG/PKK Suriye’de geçen yıl 55 çocuğu öldürdü. Örgüte bağlı Afrin Kurtuluş Gücü ve İç Asayiş Güçleri de aynı yıl 18 çocuğu katletti. Terör örgütüne bağlı İç Asayiş Güçlerinin 43, YPG/PKK’nın 6 çocuğu hapsettiği kaydedildi. DEAŞ’lı ailelerin 800’den fazla çocuğu da YGP/PKK’nın elinde.

İSRAİL DE BM RAPORUNDA

BM’nin çocuk ihlalleri raporunda, işgalci İsrail’in geçen yıl Filistin topraklarında 78 Filistinli çocuğu öldürmekten, 982’sini de sakat bırakmaktan sorumlu olduğu kaydedildi. Raporda, Genel Sekreter Guterres, “2022’de bu tür sayılar devam ederse, İsrail bir sonraki raporda utanç listesine dahil edilecek” uyarısında bulundu.

BM'den "2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporu: PKK çocuk katilidir ile ilgili etiketler PKK Suriye BM
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.