BM: Ukrayna'da en az 227 sivil öldü, gerçek rakam çok daha yüksek

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın 7. gününde Birleşmiş Milletler (BM), ülkede 227 sivilin hayatını kaybettiğini, 525 sivilin yaralandığını ancak gerçek rakamın oldukça yüksek olduğuna inanıldığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) Ofisi, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırının başladığı 24 Şubat saat 04.00'ten 1 Mart gece yarısı 12.00'ye kadar olan süredeki sivil zayiata ilişkin verileri paylaştı.

Savaşta 31 erkek, 25 kadın, 6 erkek çocuk, 3 kız çocuk, 6 çocuk ve cinsiyeti henüz bilinmeyen 156 yetişkin olmak üzere toplam 227 sivil hayatını kaybetti, 525 sivil de yaralandı.

Açıklamada, "Bu kayıpların çoğu, ağır topçu ve çok namlulu roketatar sistemlerinden gelen bombardımanlar ve hava saldırıları dahil olmak üzere geniş bir etki alanına sahip patlayıcı silahların kullanımından kaynaklandı. OHCHR, gerçek rakamların oldukça yüksek olduğuna inanıyor." ifadesi kullanıldı.

BM: Ukrayna'da en az 227 sivil öldü, gerçek rakam çok daha yüksek

UKRAYNA'DAN CAN KAYBI AÇIKLAMASI: 16'SI ÇOCUK 352

Diğer yandan Ukrayna Birinci Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Dzhaparova, akşam saatlerinde BM İnsan Hakları Konseyinde yaptığı konuşmada, toplam 16'sı çocuk olmak üzere 352 Ukraynalı sivilin yaşamını yitirdiğini belirtmişti. Dzhaparova, "6 gündür süren Rus işgali sırasında Ukrayna'da binlerce kişi yaralandı." bilgisini paylaşmıştı.

BM: Ukrayna'da en az 227 sivil öldü, gerçek rakam çok daha yüksek ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Ukrayna savaşı can kaybı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.