BM Güvenlik Konseyi'nden, Afganistan görevini 6 ay uzatma kararı!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Afganistan'daki BM misyonu UNAMA'nın görev süresinin 6 ay uzatılması kararını aldı. BM, yadımların güvenli ve engelsiz şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına izin verilmesi için çağrı yaptı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Afganistan'daki BM misyonunun geleceğiyle ilgili karar vermek üzere toplandı.

UNAMA'NIN SÜRESİ 6 AY DAHA UZATILDI

BM Güvenlik Konseyi’nde Afganistan'daki BM misyonu UNAMA'nın görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağını belirlemek üzere oy kullanıldı. Oylama sonucu 2002 yılından bu yana ülkede görev yapan UNAMA'nın görev süresinin 6 ay uzatılması kararı alındı.

GÜVENLİ VE ENGELSİZ YARDIM ULAŞTIRMA ÇAĞRISI

Kararda, ülkeye yönelik yardımların güvenli ve engelsiz şekilde ihtiyacı olanlara ulaştırılması çağrısının yapıldı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten ise 31 Ocak 2022 tarihine kadar siyasi, güvenlik ve sosyal konulardaki son gelişmeler ışığında, BM misyonu UNAMA için stratejik ve operasyonel tavsiyeler barındıran bir rapor sunması istendi.

BM Güvenlik Konseyi'nden, Afganistan görevini 6 ay uzatma kararı! ile ilgili etiketler Birleşmiş Milletler Afganistan Taliban bmgk unama yardım karar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.