BM Genel Sekreteri'nden Afganistan çağrısı: "Küresel teröre karşı birlik olalım"

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası topluma Afganistan'da küresel terör tehdidine karşı birlik olma ve insan haklarının korunması çağrısı yaptı

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'de kontrolü ele geçirmesi sonrası yaşanan kaos sürüyor. Tüm dünya gelişmeleri endişeyle takip ederken Birleşmiş Milletler'den uluslararası topluma çağrı geldi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası topluma Afganistan'da küresel terör tehdidine karşı birlik olma ve insan haklarının korunması çağrısı yaptı.

RUSYA'DAN ÇATIŞMALARDAN KAÇINMA ÇAĞRISI

Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'daki son gelişmelere ilişkin bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki tüm tarafları şiddetten kaçınmaya davet etti.

AFGANİSTAN ASKERLERİNİ TAŞIYAN UÇAK TACİKİSTAN'A İNDİ

Tacikistan, acil durum sinyali veren birkaç Afgan askeri uçağının Bohtar kentine inişine izin verdi. Tacikistan’a inen uçaklarda 100’ü aşkın Afgan asker olduğu belirtildi.
Tacikistan Dışişleri yetkilileri, Afgan uçaklarının acil durum sinyali vermesi nedeniyle uluslararası kurallara uygun olarak bu uçaklara iniş izni verdiklerini söyledi.

EŞREF GANİ UMAN'DA İDDİASI

Taliban’ın başkent Kabil’e girmesi ardından ülkesini terk eden, ancak nerede olduğu hâlâ kesin olarak bilinmeyen Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin Umman’da olduğunu belirtildi.
Afganistan hükümetine yakın bir kaynak Sputnik haber ajansına açıklamasında, “Benim bildiğime göre Cumhurbaşkanı, Umman’da” dedi.

Kaynak, Umman liderliğinin söz konusu haberleri yalanladığına ilişkin soru karşısındaysa, “Tabii ki yalanlayacaklar” ifadesini kullandı.

BM Genel Sekreteri'nden Afganistan çağrısı: "Küresel teröre karşı birlik olalım" ile ilgili etiketler Birleşmiş Milletler Afganistan terör insan hakları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.