BM Dünya Gıda Programı: Fonumuz azaldı, Yemen'e gıda yardımını kestik!

İç savaşla ağır bir yıkıma uğrayan; İran ve Suudi Arabistanın vekalet savaşının ortasında kalarak deyim yerindeyse tanınmaz hale gelen Yemen'de masum halkın en büyük sorunu ise açlık ve kıtlık. Tüm bunlara rağmen tepki çeken bir karara imza atan Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) yılbaşından itibaren Yemen’e yaptığı yardıma sınırlama getireceğini açıkladı.

Yemen’de yaklaşık 8 yıldır Suudi güçler ve Husi isyancılar arasında yaşanan savaş sonucunda ülkede insanlık krizi yaşanmaya devam ediyor.

BM: PARAMIZ AZALDI, YEMEK YARDIMINI KESİYORUZ

4 milyon insanın evlerinden edildiği ülkede, BM Dünya Gıda Programı, fonlarının azaldığı gerekçesiyle Yemen’e verdiği yardımı azaltacağını duyurdu.

WFP bugün yaptığı açıklamada, 1 Ocak’tan itibaren 8 milyon Yemenliye azaltılmış yardım göndereceğini belirtirken kıtlık oluşabilecek bölgelere tam yardım verilmeye devam edileceğini açıkladı.

WFP BÖLGE BAŞKANI: UMUTSUZUM

WFP Bölge Başkanı Corinne Fleischer yaptığı açıklamasında, Yemen'deki WFP gıda stoklarının azaldığını belirterek gıda miktarının azaldığında aç ve gıda güvenliği olmayan daha fazla insanın açlıktan ölebileceğini bildiklerini fakat şu anki durumun bunu gerektirdiğini ve umutsuz olduğunu söyledi.

BM Çocuk Fonu (UNICEF) nun yaptığı araştırmaya göre ise Yemen’de 5 yaşın altında 2,3 milyon çocuk, yetersiz beslenmeden dolayı kötü durumda ve bu rakamın ilerde 400 bin olması öngörülüyor.

WFP, Mayıs ayına kadar Yemen halkına yardım etmeye devam etmek için 813 milyon dolara ihtiyacı olduğunu bu rakamın 2022 de ise 1.97 milyar dolar olduğunu söyledi.

BM Dünya Gıda Programı: Fonumuz azaldı, Yemen'e gıda yardımını kestik! ile ilgili etiketler Yemen BM Birleşmiş Milletler Gıda WFP yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.