'Türkiye çok güçlü donanma kuruyor'

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile yaşadığı gerilim dünya basınında da büyük yankı buluyor. Dünyaca ünlü Amerika merkezli Bloomberg'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kaleme alınan makalede 'ulusunun çıkarlarını savunma ölçeğini ortaya koyuyor' şeklinde lanse edildi. İşte o makaleden öne çıkan detaylar...

Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler ve Türkiye'nin aldığı kararlı politikalar Amerikan medyasının da yakın radarında...

ABD merkezli Bloomberg, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tek amacının, sadece gaz olmadığını, Türkiye'nin güçlü donanma kurduğunu ve donanmasını büyütmeye devam ettiğini yazdı.

Blomberg ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayindeki atılımına dikkat çekerek, 'Ankara'nın stratejik bağımsızlık' hedefine vurgu yaptı.

Bloomberg, Denizkurdu-2019 Tatbikatı sonrasında üslerine dönen Türk gemilerinin İstanbul Boğazı’ndan geçerken Beşiktaş’taki Barbaros Hayreddin Paşa Türbesi'ni selamladığını anımsattı.

'Türkiye çok güçlü donanma kuruyor' 
"ULUSUNUN ÇIKARLARINI SAVUNMA ÖLÇEĞİNİ ORTAYA KOYUYOR"

Deniz gücünü yeniden inşa eden ve tartışmalı sularda mücadele verdiği belirtilen Türkiye'nin, Batı ile anlaşmazlık içinde olduğu kaydedildi.

Haberde, "Donanmanın büyümesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa, Rusya ve ABD’yle baş başa gidebilen, özellikle Müslüman bir bölgesel güç olarak kendi ulusunun çıkarlarını savunma ölçeğini ortaya koymaktadır." ifadeleri kullanıldı.

"TÜRKİYE'NİN TERSANELERİ CANLANDI''

Donanmanın yeni gemi ve denizaltılarla güçlendirildiğine vurgu yapılan haberde, bu durumun diğer kıyı devletlerini alarma geçirdiğine dikkat çekildi.

Daha büyük fırkateynlerin yapım aşamasında olduğu, Türkiye'nin 2021 yılında 27 bin tonluk hafif uçak gemisine sahip olacağı aktarıldı ve şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'nin deniz tersanelerindeki canlanma, Türk yetkililerin Batılı tedarikçilerden "stratejik bağımsızlık" dediği şeyi elde etmeyi amaçlayan, savaş gemilerinden saldırı helikopterlerine ve Silahlı İnsansız Hava Araçları'na kadar yerli silah endüstrisinin büyümesinin bir parçası."

'Türkiye çok güçlü donanma kuruyor' - Resim : 2

'Türkiye çok güçlü donanma kuruyor' ile ilgili etiketler Bloomberg Amerika ABD Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Doğu Akdeniz Yunanistan donanma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.