Bloomberg: Türkiye, Kobani'yi ve Menagh Hava üssünü ele geçirecek!

Suriye'ye yapılacak bir operasyon için tüm dünyanın nefeslerini tuttuğu bugünlerde ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, ilginç bir habere imza attı. Bloomberg, ismini vermek istemeyen kaynakların, Türkiye'nin 'kafasındaki planı' tahmin ettikleri- veya aktardıkları haberde, Türkiye'nin amacının sınırının üçte ikisini kontrolü altına almak, Kobani'yi ve Azez yakınlarındaki bir hava üssünü ele geçirmek olduğu ifade edildi.

Bloomberg, Türkiye’nin Suriye’ye asker sevkiyatı hızlandığını okuyucusuna aktarırken, Türkiye'nin olası bir operasyonda ele geçirmek isteyeceğini iddia ettikleri stratejik yerlere de yer verdi. 

TÜRKİYE, SADECE BATI'YA DEĞİL, PUSULANIN TÜM YÖNLERİNE MEYDAN OKUYOR

ABD merkezli Bloomberg'e konuşan kaynaklar kaosun ve şiddetin bitmek bilmediği Suriye'de Başta ABD olmak üzere Batı ve hatta Kuzey destekli terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye karşı Türkiye'nin hazırlıklarını artırdığını aktardı. İsmini vermeyen kaynaklar, Türkiye'nin olası bir operasyonda vurabileceği hedefleri açıkladı. 


Bloomberg, “Türkiye, ABD’nin müttefikine olası bir hamle için Suriye’ye asker gönderiyor” başlığını kullandığı haberinde Türkiye'nin, terör örgütleri PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne karşı bir operasyon hazırlığında olabileceğini aktardı.

ABD merkezli medya kuruluşuna konuşan iki kaynak, “Türkiye dün gece ABD destekli güçlere karşı uzun süredir devam eden hazırlıkları kapsamında Suriye’nin kuzeyine yüzlerce asker daha gönderdi” açıklamasını yaptı.

Bloomberg, “Bu hamle, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iç siyasetteki destek sağlarken ABD ve Rusya’ya da bölgedeki güçlere desteği kesmesi konusunda yapmasını sağlayacak” yorumunu yaptı.

“SINIRIN ÜÇTE İKİSİ KAPATILACAK”

İsmini açıklamayan yetkililerden biri, “Planlanan operasyon Türkiye’nin 910 kilometrelik sınırının üçte ikisini kapatmayı amaçlıyor. Türkiye’nin amacı Fırat’ın doğusunu ve batısındaki bölgeleri kontrol etmek için Kobani’yi almak” ifadesini kullandı.

Bloomberg’e konuşan yetkililer, Azez yakınlarındaki Menagh Hava Üssü’nün de ele geçirilmek istenen hedeflerden biri olacağını söyledi. Yetkililer, bu bölgeden terör örgütü YPG’nin saldırdığına dikkat çekti.

ABD VE RUSYA SÖZÜNÜ TUTMADI

Bloomberg, bu ayın başında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terör örgütlerine olası bir operasyonun sinyalini verdiğini de hatırlatırken, “Askerler giderken sert bir şekilde konuşmayı sürdürdü fakat askeri müdahalenin detaylarını paylaşmadı” ifadesine yer verdi.

Türkiye, 2019 yılında ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmalar kapsamında askeri müdahalesini durdurmuştu. Fakat son dönemde terör örgütü YPG’nin Türkiye sınırından 30 kilometre uzağa gitmemesi üzerine bölgede tansiyon yükselmiş ve Ankara-Washington-Moskova hattında gerilim tırmanmıştı.

DOLAR KOZUNU KULLANMAKTAN YORULMADILAR

Terör örgütlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne ABD’nin destek verdiğini hatırlatan Bloomberg, “Olası bir operasyon, yüksek enflasyon sebebiyle popülaritesi riske giren Erdoğan’ın milliyetçi ve muhafazakarların desteğini sağlayabilir. Fakat bu durum ABD ile karşı karşıya gelmeye ve bu yılın en kötü performans sergileyen para birimi olan TL’ye zarar verme riskini de doğuruyor” yorumuna yer verdi.

Bloomberg: Türkiye, Kobani'yi ve Menagh Hava üssünü ele geçirecek! ile ilgili etiketler Bloomberg Suriye Türkiye Operasyon kobani hava üssü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.