Bloomberg: Türkiye, bulduğu doğal gaz rezervini yukarı yönlü revize edecek

ABD merkezli medya grubu Bloomberg, Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği doğal gaz sahasındaki rezerv miktarını önümüzdeki günlerde yukarı yönlü revize edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ağustos ayında yaptığı açıklamayla, Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz rezervi keşfinin Karadeniz'de gerçekleştirildiğini ifade etmişti.

Fatih sondaj gemisi tarafından Zonguldak'ın yaklaşık 170 kilometre açıklarında Tuna-1 araştırma kuyusunda yapılan çalışmalar sonucunda 2 bin 100 metre derinlikte 320 milyar metreküplük bir doğal gaz rezervi keşfedilmişti.

''TÜRKİYE, REZERV MİKTARINI YUKARI YÖNLÜ REVİZE EDECEK''

Bloomberg'de yer alan habere göre; Türkiye, Karadeniz'de keşfettiği doğal gaz sahasındaki rezerv miktarını yukarı yönlü revize edecek.

Bir Türk enerji yetkilisine dayandıralan haberde, hükümetin önümüzdeki hafta yeni bir kılavuz yayınlayacağı ve söz konusu açıklamanın da burada yapılacağı bilgisi yer aldı.

Haberde ayrıca, rezervin Türkiye’nin cari işlemler dengesi için kritik önem taşıdığı belirtildi ve önümüzdeki yıl bölgeye ikinci bir sondaj gemisinin taşınacağı ifade edildi.

Bloomberg: Türkiye, bulduğu doğal gaz rezervini yukarı yönlü revize edecek

 

Bloomberg: Türkiye, bulduğu doğal gaz rezervini yukarı yönlü revize edecek ile ilgili etiketler Bloomberg Türkiye doğal gaz Karadeniz rezerv
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.