Blackwater'ın kanlı Afganistan planı!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, ABD’nin Afganistan’dan geri çekilme planı ile 'Hans' kod adıyla bilinen Blackwater'ın kurucusu Eric Prince'ın 2017'deki kanlı Afganistan planı arasındaki bağlantı masaya yatırıldı.

BOZKURT: HANS'IN PLANININ DETAYLARI BUGÜN YAŞADIĞIMIZ SÜRECİN BİR BENZERİ!

Ceyhun Bozkurt, "Eğer ABD Afganistan'dan çekiliyorsa neden ısrarla Kabil Havalimanı'nın tutulması gerekiyor? Tahliyeler için deniliyor ama bu bir gerekçe mi? ABD'nin Osmanlı'nın çöküşü kadar tarihi var. Ancak bu tarih hep katliamlarla dolu. Bu tarihte ABD'deki işgali saymazsak, ABD'nin tarihindeki en uzun süreli işgal olayı Afganistan. Afganistan'da 20 senedir var. Neden çekiliyor? Çekildikten sonra kim tahliye edilecek? Sadece diplomatların ve ailelerin oradan tahliyesi çok mantıklı gelmiyor, kafama oturmuyor. Hans, Irak'ın işgalinde oradaki katliamlarda önemli rol oynayan bir özel askeri şirket var, Blackwater. Blackwater'ın kurucu Eric Prince, Hans da bu kişinin kod adı. Bu kod adını veren 2004 yılında CIA yetkilisi. Blackwater bir özel askeri şirket, aski Amerikan askerleri var. İstihbarat, gayri nizami harp ve bunun dışında bir orduyu barındıran hangi bilgi birimi varsa hepsini barındırıyor. Bu şirket işgal bölgelerinde CIA ile ortak çalışıyor. CIA buna Hans isminde bir kod adı vermiş. Hans ismi Alman olarak sanılmasın. Bu bilgiyi deştikçe karşıma 2017'de Eric Price'ın Afganistan ile ilgili ABD yönetimi ile ilgili bir planı çıktı. Toplantıda sunduğu plan şu; 'Biz Afganistan'da mali ve ekonomik anlamda olumsuz bir bataklığa saplandı. Bu bataktan çıkışın planı ise, ABD ve NATO unsurları çekilecek. Yılda yaklaşık 50 milyar dolar para gidiyor. 5,5 milyar doları bana verin, bir plan hazırladım. Bu plan doğrultusunda Afganistan'da Blackwater unsurları daha doğrusu özel askeri şirketlerin unsurları olacak.' Askeri şirket personellerine müteahhit diyorlar, '6 bin müteahhit ve 2 bin Amerikan özel unsuruyla biz bölgeyi tutacağız. Bunun maliyeti de 5,5 milyar dolar.' Planın detayları bugün yaşadığımız sürecinin bir benzeri. ABD ordusunun tamamen çekilmesi. Bir devlet politikası var, karar alındığında yönetim değişmiyor. Bu plan Trump'a mantıklı geliyordu, o gitti. Biden geldi, onun önüne ilk konan şeylerden bir tanesi ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesi. Bu plan  Eric Prince'in 2017'de Beyaz Saray ve Pentagon yetkililerine sunduğu 2018'de basına yansıdı. Bu plan çerçevesinde mi hareket ediliyor? İlk ABD Afganistan'dan çekiliyor denildiğinde ilk değerlendirmem gayri nizami harp unsurlarını devreye sokacağıydı. Çünkü ABD o coğrafyadan vazgeçmeyecek. Askeri olarak bulunmuyorsa, istihbarat ve gayri nizami harp unsurlarıyla bulunacak. Blackwater bir gayri nizami harp unsuru. Bu unsurları devreye sokma planını mı acaba devreye sokuyor? Başta kafama takılan sorunun yanıtı da bu oluyor, bu tahliyeler aslında orada o özel operasyon çerçevesinde Afganistan'da bulunacak kuvvetlerin tahliyesi için mi Kabil Havalimanı'nın tutulması planlanıyor?" sözlerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Blackwater'ın kanlı Afganistan planı! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt ABD Afganistan blackwater

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.