Black Friday nedir? Neden kara cuma deniyor? Kara cuma ne demek?

Son yıllarda özellikle e-ticaret ve sistemlerinin gelişmesiyle birlikte, Balck Friday ya da Kara Cuma indirimleri büyük ilgi görüyor. Her yıl kasım ayının sonlarında başlayan ve müşterilere birbirinden farklı indirim fırsatları sunan Black Friday (Kara Cuma)'in ne anlama geldiği, neden Kara Cuma dendiği büyük bir merakla araştırılıyor. Tüm ayrıntılar haberimizde...

2021 Black Friday (Kara Cuma) indirimlerine çok az bir süre kaldı. Türkiye'de ise Black Friday veya Efsane Cuma olarak bilinen bu indirim çılgınlığı 27 Kasım 2021 tarihinde başlayacak. Black Friday (Kara Cuma)'in yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, "Black Friday nedir?", "Neden Kara Cuma" deniyor?", "Kara Cuma ne demek?" sorularına yanıt aramaya başladı. Detaylar haberimizde...

Black Friday nedir? Neden kara cuma deniyor? Kara cuma ne demek?

BLACK FRIDAY NEDİR?

Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk cuma günüdür. 1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilen bugünde mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar ve önemli ölçüde indirimli satış yapılır.

BLACK FRIDAY NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia’da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır.

TÜM DÜNYAYA YAYILDI

Black Friday ilk olarak Amerika’da kutlanmaya başlanmıştır. Fakat sonrasında bu günü İngiltere ve Kanada’da kutlamaya başlamıştır. Fakat İngiltere ve Kanada’nın Black Friday olarak adlandırdıkları tarih, ABD’ninkinden farklıdır.

Videoyu OynatDünyada genel olarak talep gören Kara Cuma etkinliği ise ABD’de kutlanan Black Friday günüdür. Bu günde dünyanın önde gelen perakendecileri önemli indirimler yaparlar. Özellikle Amerika’da bazı mağazalar, ürünlerini maliyetine satarak yoğun talep görürler.

Son yıllarda ülkemizde de bazı mağazalar Kara Cuma ismi altında çeşitli etkinlikler yapmakta. Elbette bu etkinliklerin, Amerika’daki gibi büyük oranda olduğunu söyleyemeyiz. Fakat yine de normal zamana göre daha fazla indirimin olduğu söylenebilir.

Özellikle son yıllarda, ülkemizdeki Black Friday etkinliklerinin sayısı da artmış durumda. Bu kapsamdaki indirimlerin özellikle oyunculara yaradığını söylemek mümkün. Çünkü Steam, PS Plus ve Xbox Live’daki indirimlere dijital olarak erişmek çok daha kolay. Örneğin şu aralar PS Store’da çok makul indirimler mevcut.

Kara Cuma henüz ülkemizde tam anlamıyla bir etkinliğe dönüşmüş değil. Fakat şehirlerde artan AVM sayısı, bu etkinliğin daha da yaygın hale gelmesini sağlayacak şekilde.

 

 

 

 

Black Friday nedir? Neden kara cuma deniyor? Kara cuma ne demek? ile ilgili etiketler Black Friday kara cuma efsane cuma black friday indirimleri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.