"Bizler faniyiz ama cumhuriyet hep yaşasın"

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan 97 yaşındaki Fethiye Meriç o günleri anlattı. Anlatırken duygulanan Meriç, "Acı günler gördük. Rabbim yardımcısı oluyordu, Atatürkümüz her şeyin altından kalkıyordu." dedi.

Osmangazi Belediyesi'nin yayınladığı 29 Ekim filminde Cumhuriyet ile yaşıt Fethiye nine, Cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanan zorlukları anlatırken duygulandı, duygulandırdı.

97 yaşındaki Fethiye Meriç, Cumhuriyet’in 97. yılını kutlarken, “Cumhuriyet ile doğdum. Çok şeyler yaşadık, çok şeyler gördük. Acı günler gördük. Rabbim yardımcısı oluyordu, Atatürkümüz her şeyin altından kalkıyordu. Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın. Ömrümüz geldi, geçti. Bizler faniyiz. Ama cumhuriyet hep yaşasın” diyerek duygularını ifade etti.

Klip sosyal medyada ilgi görürken, önümüzdeki günlerde klibin filme çevrileceği öğrenildi.

"Bizler faniyiz ama cumhuriyet hep yaşasın"

"Bizler faniyiz ama cumhuriyet hep yaşasın" ile ilgili etiketler Bursa Osmangazi Atatürk video Cumhuriyet nine

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.