'BİZE NUMARA YAPMA KARDEŞİM!'

İki usta isim, SuperHaber yorumcusu-Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve Hürriyet yazarı - SuperHaber yorumcusu Nedim Şener ile "Memleket Aşkına"nın yeni bölümü SuperHaber Youtube kanalında...

"Memleket Aşkına"nın yeni bölümünde Mete Yarar ve Nedim Şener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'e özel para ve İzmir'e özel bayrak ile ilgili çıkışını değerlendirildi.

Tunç Soyer'in bayrak ve para çalışmasını değerlendiren Nedim Şener, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sözlerine eminim bu vatanı çok seven ve bu vatanın birliği için her türlü fedakarlığa katlanan İzmirliler karşı çıkmıştır. Tartışmaya gelince orada doğrudan bir kişinin sözünden yola çıkarak acaba gerçekten İzmir’in bölünmesiyle ilgili bir şey mi söylüyor, yoksa turistik bir projeden mi bahsediyor diye niyetini anlamaya çalışıyorsunuz. Eğer kişi niyetini deklare ediyorsa benim aslında niyetim oydu ve bunu da bu şekilde ifade ettim derse ona karşı sözümüz mutlaka olur. Türk milletinin de İzmir’in de sözü olur. Kendisi daha sonra bunu toparlamaya çalışıp, genel başkanıyla beraber bir turizm tanıtım projesi falan dedikten sonra olaya o yönden bakmak doğru olur. Elimizde kişiyle ilgili geçmişe dair bazı veriler var. Kıbrıs konusu, Türkiye’nin oradan çekilme konusu, Güneydoğu Anadolu’daki olaylar gibi... Örneğin işte PKK’nın çukur eylemleri sırasındaki konularla ilgili tutumları ve açıklamalarının o konuda sürdürülmesi. 'Kafasında acaba böyle bir şey var mı?' diye düşündürüyor insanı... Ben Tunç Soyer’in ne İzmirlileri tanıdığını, İzmirli olabilir ama ne İzmirlilerin içindeki o ruhu tanıdığını ne de Türk halkını ve bu devleti tanıdığını düşünmüyorum. Bazı şehirlerin sembolleri olabilir, üniversitelerin sembolleri amblemleri olabilir onlardan yapabilirsiniz ki bunlarda vardır zaten. Fakat İzmir’e ait bir bayrak hiçbir anlam taşımıyor. Geçmişte 1800’lerde varmış. Eğer hayalin o ise onu söyleyeceksin. Bir an için bayrağı bir yere koyalım, sembolik bir anlamı var. İzcoin de 1800’lerden gelme bir miras ya da anı mı? İzcoin nereden çıkıyor? Bayrak üzerine bir makale yazdırıp, yayınlatmışlar. İzcoin para birimi konusunda kime makale hazırlatacaklar? Bunun ekonomik karşılığı nedir? Alışverişte nasıl kullanılacak? Hatıra para diyorlar. Hatıra para dediğiniz şey yurt dışında herhangi bir yerde makinaya para atıyorsunuz, aynı parayı ezip hatıra para olarak çıkartıyor. Bu mudur yani?" ifadelerini kullandı.

'BİZE NUMARA YAPMA KARDEŞİM!'

Mete Yarar ise, "CHP, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir partidir. Atatürk’ün ilkeleri ve inkılapları vardır. O ilkeler CHP’ye geçmişten beri gönül veren insanlar için çok önemlidir. Ancak 'Atatürk’ün partisi' dediğimizde acaba bu tabir doğru mu? Acaba hala 'Atatürk’ün partisi' mi? Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına hala özellikle seçmen olarak demeyeyim ama bazı üst düzey yöneticiler veya milletvekilleri bazında dikkat ediliyor mu? Örneğin; Türkiye’ye çivi çakmaya çalışan, bir değer katmaya çalışan bir kişi olsaydı Atatürk onun hakkında kötü bir şey konuşulmasından hoşlanır mıydı? Hayatının büyük bir bölümünü Türkiye’deki isyanları bastırmak için özellikle Musul ile ilgili kararlar alındığında başlayan isyanlar dahil olmak üzere, bunları bastırıp bu ülkenin birliğini sağlayan Atatürk, herhalde İHA-SİHA yapan bir adamla ilgili ileri geri konuşulmasından hoşlanılmazdı diye düşünüyorum. Bu ülkeyle ilgili bir yerde isyan eden bir grup olsa onun yanına giden birisi olsa herhalde ilk tepkiyi kendisi verirdi. Çünkü hayatı boyunca birçok olayın içinde bulunmuş ve ömrünün üçte birinden daha fazlasını savaş meydanlarında geçirmiş, rahat yataklarda yatmamış biri olarak oraya gittiğinde Mehmetçik’in yanında olmasını ister herhalde. Mehmetçik’in karakoluna uğrayıp ‘napıyorsunuz?’ diye sormasını isterdi herhalde. Bir polis karakoluna gidip tabii ki insanlarla konuşulacak, milletvekili dediğin herkesle konuşacak. Ancak onların kapısından geçmeyi kendisine zulüm gören bir kişiyi herhalde  kabul etmezdi diye değerlendiriyorum. Doğu Akdeniz ile ilgili Türkiye’nin, ya da Kıbrıs ile ilgili, bunlar konuşulurken Kıbrıs veya diğer konular konuşulduğunda bu konuda bu kadar aykırı Türk askerini işgalci gibi göstermeye çalışan insanlarla ilgili pek müsamakar olmazdı diye düşünüyorum. ‘Ermeni Soykırımı diye bir şey var’ diye söylense tepkisi ne olurdu? Çok merak ediyorum. Ya da ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyenlerle dalga geçen ve ‘Mustafa Kemal’in askeri artık biz değiliz’ diyen veya şehitlik üzerine yazılanlarla dalga geçen üzerine herhalde bizim bildiğimizden çok daha farklı bir tepki verirdi diye düşünüyorum. Benim CHP seçmen adına konuşacak halim yok. Kendileri bu konuda kararlarını verirler. Kimlerin ne olduğunu bizden daha çok net olarak biliyorlar. Bize bu adamları Atatürkçü kisvesiyle satmasın kardeşim." ifadelerini kullandı.

'BİZE NUMARA YAPMA KARDEŞİM!' - Resim : 2

"Memleket Aşkına" yeni bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yanında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

'BİZE NUMARA YAPMA KARDEŞİM!' ile ilgili etiketler Tunç Soyer Memleket Aşkına İzmir Mete Yarar Nedim Şener

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.