Bu teklifi biz destekliyoruz, tüm Türkiye de destekler!

Türkiye Futbol Federasyonu ile Süper Lig’in yayıncı kuruluşu beIN Sports arasındaki yayın geliri krizi sürüyor. Katarlı firma, Kulüpler Birliği ve TFF arasındaki görüşmeler sürerken, beIN Sports yayın ücretlerinde indirim istiyor.

beIN Sports ile Kulüpler Birliği ve Federasyon arasındaki görüşmeler sürerken 43 ülkede yayıncılık yapan dünya medya devi beIN Sports kulüplerden yayın ücretlerinde indirim yapmasını istiyor.

Digiturk yetkilileri ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) son 45 günde 12 kez buluştular fakat görüşmelerden bir sonuç çıkmadı.

Tıkanan görüşmeler ve Arap saçına dönen kur pazarlığı konusunda en çarpıcı değerlendirmeler ve öneri ise Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı'dan geldi.

 Altaylı beIN Sports'un Türkiye'den çekilmeye niyeti olduğunu belirterek, böyle bir olasılıkta maç yayınlarının nasıl gerçekleştirileceği konusunda ihtimalleri okurları ile paylaştı.

"Medyanın hali ortada, ekonominin hali ortada. Hiçbir özel sektör yayıncısı kalkıp da buraya 500 milyon dolar, bırakın 500’ü 300 milyon dolar bile vermez. Veremez. Kulüplerin kendi yayınlarını yapmaları hiç de akılcı değil." diye yazan Altaylı, geriye kalan tek çarenin ise tıpkı  yıllar önceki gibi maçları yine TRT'nin yayınlaması olduğunu belirtti.

Devlet televizyonunun böyle devasa bir bütçeyi nasıl karşılayabileceğinin de tartışmasını açan Habertürk yazarı, TRT'nin özel sektör televizyonlarıyla rekabet etmek yerine Süper Lig maçlarını yayınlaması gerektiğini ifade etti.

Altaylı kendi maliyet formülünü de okurları ile şöyle paylaştı;

"Aldığım para bu işe yetmez diyorsa onun da kolayı var. Türkiye yılda yaklaşık 300 milyar kw/h elektrik tüketiyor.

Elektriğin kilovat saatine 1 kuruş zam yapılırsa ve bu “futbol yayın bedeli” olarak TRT’ye, oradan da kulüplere aktarılırsa 3 milyar TL’lik bir kaynak da yıllık olarak kulüplerin kasasına girer."

TARAFTARLAR İÇİN CAZİP ÖNERİ...

Fatih Altaylı'nın bu teklifine, her ay takımlarının maçlarını izlemek için Digiturk'e onlarca lira ödeyen futbolseverlerin kahir ekseriyetinin destek vereceğinden şüphe yok.

 

Bu teklifi biz destekliyoruz, tüm Türkiye de destekler! ile ilgili etiketler canlı yayın TRT beIN Sports TFF futbol
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.