Bitconnect kapatıldı mı?

Kripto para piyasası yatırım platformlarından biri olan Bitconnect kapatıldı mı? Bitcoin'in değeri, önceki gğn 13 bin 590 dolarken dün yüzde 18,5 değer kaybederek11 bin 69 dolara geriledi. Resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, "platform hakkında basında yer alan kötü haberler, hem Teksas hem de Kuzey Karolina güvenlik kurullarınca yapılan iki ayrı ihtarname ile durmaksızın devam eden DDoS saldırıları" olarak bildirildi. BitConnect bundan sonra sadece dijital cüzdan ve eğitim içerikleri hizmeti sunacak. Para transferi ve değişimi gibi işlemlere izin verilmeyecek. Peki, Bitconnect kapatıldı mı? Bitconnect nedir? Kripto para piyasasındaki son durum haberimizde...

Kripto para piyasasının en önemli yatırım platformlarından biri olan Bitconnect nedir? Sisteme aşina olmayanlar için BitConnect şöyle işliyordu: Kullanıcılar, sisteme Bitcoin gönderiyor ve bu Bitcoin’ler BCC’ye çevriliyordu. Sistemden faiz kazanabilmek için BCC’ler sistemde belirli bir süre tutulmak zorundaydı.Şirketin remi internet sitesinde yayımlanan bir blog yazısında, Bitcoin ile para transfer etme ve yatırım yapma servisinin kapatılacağı açıklandı. Para transferi ve değişimi gibi işlemlere izin verilmeyecek. Peki, Bitconnect kapatıldı mı? Bitconnect nedir? Kripto para piyasasındaki son durum haberimizde...

Bitconnect_kapatAldA_mAiAerk

BİTCONNECT KAPATILDI MI?

Kripto para piyasasında yer alan birçok kişinin bir ponzi olduğuna dair uzun süredir uyarılarda bulunduğu kredi verme ve takas platformu BitConnect kapandı.

Resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre sitenin kapanmasının ardında yatan sebepler “platform hakkında basında yer alan kötü haberler, hem Teksas hem de Kuzey Karolina güvenlik kurullarınca yapılan iki ayrı ihtarname ile durmaksızın devam eden DDoS saldırıları” olarak bildirildi. Duyurudan bir gün önce 320$’ın üzerinde işlem gören BitConnect token’i BCC, duyuruyla birlikte belki de kripto para tarihi boyunca eşine rastlanmamış bir düşüş yaşayarak 17$’ın altına geriledi. BitConnect’e katılmış olan pek çok kullanıcının büyük zararları oldu.

Aralarında Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin’in de olduğu kripto para topluluğundaki birçok insan BitConnect’i bir ponzi planı yürütmekle suçlamıştı.

SİSTEM NASIL İŞLİYORDU?

Sisteme aşina olmayanlar için BitConnect şöyle işliyordu: Kullanıcılar, sisteme Bitcoin gönderiyor ve bu Bitcoin’ler BCC’ye çevriliyordu. Sistemden faiz kazanabilmek için BCC’ler sistemde belirli bir süre tutulmak zorundaydı. Örneğin sisteme 10.000$ yatırmak istediniz. Bu durumda plana göre ana para 180 gün içeride kalmak zorundaydı. Elde edeceğiniz faiz getirisi günlük %20 bonusla birlikte yaklaşık olarak aylık %40 olacaktı.

Bitcoin'in değeri, dünü 13 bin 590 dolardan kapamasının ardından, bugün yüzde 18,5 değer kaybederek 11 bin 69 dolara kadar geriledi. Böylece, Bitcoin son üç buçuk haftaki kazançlarının hepsini kaybederken, 22 Aralık'tan bu yana da en düşük seviyesine inmiş oldu.

Güney Kore Finans Bakanı Kim Dong-yeon, bugün yaptığı açıklamada, ülkesinde sanal para birimi ticaretinin yasaklanmasının hala "olası" olduğunu söylemişti. Ayrıca, Çinli yetkililerden bugün yapılan açıklamada, kripto para ticareti yapılan platformlara erişimin Çin'de kapatılabileceği bildirilmişti.

Dünyada sanal para birimlerine olan talebin en yüksek olduğu 3 ülkeden ikisi olan Çin ve Güney Kore'de regülasyonların artabileceği endişesiyle, Bitcoin dışındaki diğer kripto paralarda da bugün düşüş görüldü.

Ethereum'un değeri yüzde 24 kayıpla 966 dolara kadar gerilerken, Ripple'ın değeri de yüzde 32 düşüşle 1,12 dolara düştü.

bitcoin_nedir

BİTCOİN BLOK ZİNCİRİ (BİTCOİN BLOCKCHAİN) NEDİR?

Blok zinciri (blockchain) Bitcoin işlem kayıtlarının tutulduğu kamuoyuna açık bir kayıt sistemidir. Blok zinciri eşi benzeri olmayan ve hiçbir güvenilir merkez havuz ile çalışmayan bir sistemdir. Blok zincirinin bakımı bitcoin yazılımını yürüten devre iletişim düğümü tarafından yapılır. İşlemler X ödeyen Y miktarda bitcoini Z alıcısına gönderir şeklinde yapılır. Bu işlem şekli var olan yazılım uygulamalarını kullanarak bu ağ üzerinde yayınlanır. Ağ düğümleri işlemleri onaylar, defter sistemine ekler ve deftere eklenen bu işlemleri diğer düğümlere yayınlar.

Blok zinciri kamuya açık bir veritabanıdır. Her bitcoin miktarının ve her bir sahip zincirin bağımsız onayını başarmak için kullanılır. Her bir ağ düğünü blok zincirinin kendi kopyasını saklar. Her saatte yaklaşık 6 defa kabul edilmiş işlemlerin yeni bir grubu ve oluşturulan bir blok blok zincirine eklenir ve derhal tüm düğümlere yayınlanır. Bu da Bitcoin sistemine belli bir bitcoin miktarı harcanması durumunda tespit etmeye yarar ve böylece merkez havuzun bulunmadığı bu sistem üzerinde çift ödeme gibi hataların önüne geçmeyi sağlar. Mukaveleli defter işlem harici bulunan fatura aslını ve senetleri kayıt altında tutsa da blok zinciri bitcoinlerin var olduğu tek yer işlemlerin harcanmamış çıktı formudur.

Bitconnect kapatıldı mı? ile ilgili etiketler bitconnect nedir kapatıldı mı kripto para piyasası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.