Bitcoin'in değeri 100 bin dolara ulaşabilir

Elon Musk'ın mesajları ile değerine değer katan kripto para birimi Bitcoin'in yükselişi yatırım bankaları ile kurumsal şirketlerin de ilgisini çekmeyi başardı. Bitcoin'in geleceğini sorgulayan Goldman Sachs, müşterilerinin yüzde 76'sının Bitcoin'in değerinin 100 bin dolara ulaşmasını beklediğini duyurdu.

Küresel yatırım bankası Goldman Sachs yetkilileri, herhangi bir azalma belirtisi olmadan Bitcoin’in büyük kurumsal talep gördüğünü bildirdi. Goldman’ın kurumsal müşterileriyle yapılan bir anket ise, bunların % 61'inin kripto para birikimlerini artırmayı beklediğine işaret etti. Bu arada, % 76'sının da Bitcoin fiyatının bu yıl 100.000 dolara ulaşabileceğini söylediği de belirtildi. 

Borsa Gündem'in haberine göre, Goldman Sachs Küresel Piyasalar Bölümü Dijital Varlıklar başkanı Mathew McDermott, cuma günü yayınlanan bir podcast'te kurumsal yatırımcılar için kripto para birimi ticaret ortamını tartışmaya açtı.

Ekibinin, firmanın kurumsal müşteri tabanında "hedge fonlardan varlık yöneticilerine, makro fonlara, bankalara, kurumsal hazinelere, sigortaya ve emeklilik fonlarına geniş bir kitleyle" kripto para birimi anketi yaptığını duyurdu.

Goldman Sachs ekibi, 280 kurumsal müşterinin yanıtları ile oluşan anketin sonuçlarını bu hafta yayınladı. McDermott'a göre “özellikle ilginç olan şey“, müşterilerin % 40'ının şu anda kripto para birimlerine maruz kalmasıydı. McDermott, "kurumsal talep açısından, ilgide azalmaya dair hiçbir belirti görmedik… Kurumsal olarak büyük miktarda talep görüyoruz ve bunun özel servet yönetimi alanına da yansıdığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Elon Musk'ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, Ocak ayında Bitcoin'e 1,5 milyar dolar yatırım yaptığını ve yakında kripto para birimini ürünleri için bir ödeme aracı olarak kabul edeceğini açıklamıştı.

Kurumları kripto para birimlerine yatırım yapmaktan neyin alıkoyduğuna gelince, ankete katılanların % 34'ü "düzenleme, iç yatırım, yetki izinlerinin" kripto varlıklarına tahsis etmeye başlamanın önündeki en büyük engel olduğunu düşünüyor. % 24'ü, iyi düzenlenmiş, yatırım yapılabilir kripto varlıklarının eksikliğinin en büyük engel olduğu görüşünde.

Kripto para birimlerinin gelecekteki görünümüne gelince, ankete katılanların % 54'ü BTC'nin fiyatının 12 ay içinde 40.000 ila 100.000 ABD Doları arasında olacağını tahmin ediyor, % 22'si 100.000 ABD Dolarından fazla olacağı öngörüsünde bulundu. Skybridge Capital ve Mike Novogratz da dahil olmak üzere birkaç fon yöneticisi aynı şeyi öngördüğü için bu fiyat seviyesi çok da zor değilmiş gibi görünüyor. 

Goldman yöneticisi, "Yakın zamanda özel bir yuvarlak masa toplantısında yapılan anketten de benzer sonuçlar çıktı. Bu ankette katılanmların % 33'ü yıl sonunda 80.000 doların üzerinde tahmin ediyordu" ifadelerini kullandı.

Küresel yatırım bankası kısa süre önce Bitcoin ticaret masasını yeniden açtı. McDermott, masanın Bitcoin vadeli işlemlerini ve müşteriler için teslim edilemeyen ilerlemeleri işlemeye başlayacağını da doğrulamış oldu. 

Goldman’ın Küresel Emtia Araştırma Başkanı Jeff Currie, geçtiğimiz günlerde Bitcoin piyasasının "daha olgunlaşmaya başladığını" belirtti ve kripto para birimi için "perakende enflasyon koruması" nitelemesinde bulundu.

Bitcoin'in değeri 100 bin dolara ulaşabilir ile ilgili etiketler Bitcoin goldman sachs
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.