Bitcoin'deki sert düşüş sonrası flaş karar: Dev şirket çalışanlarını işten çıkarıyor

Bitcoin'de son haftalarda yaşanan sert düşüş kripto para borsalarını ciddi şekilde etkiliyor. Bu yıl hisseleri yüzde 79 değer kaybeden ABD'li kripto para borsası Coinbase çalışanlarının 5'te birini işten çıkarma kararı aldı.

Kripto para piyasasında son dönemde yaşanan sert düşüşle büyük değer kayıpları yaşandı. Geçen yılın kasım ayında 69 bin dolar tarihi rekor kıran Bitcoin, bugün ise 21 dolar seviyesinin altına kadar geriledi. Kripto para piyasasında oluşan büyük değerin yüzde 60'ı erirken, bu durumdan kripto para borsaları da olumsuz etkileniyor.

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase çalışanlarının 5'te birinin işine son verme kararı aldı. Dev şirket söz konusu kararı, kripto para piyasasındaki sert düşüşle birlikte yaşanan büyük değer kayıplarının şirketin geleceğini tehdit edeceği endişesiyle aldı.

Coinbase CEO'su Brian Armstrong piyasada yaşanan sert düşüşte 'sağlıklı kalmak' için çalışanların bir kısmını çıkartma kararı aldıklarını söyledi. Amstrong, geçtiğimiz aylarda kripto para piyasasında yaşanan 'boğa koşusu' sırasında şirketin çok hızlı büyüdüğünü kabul ederek, "Ben CEO'yum ve para benimle birlikte duruyor" dedi. Amstrong, yaşanan büyüme sürecinde çok fazla kişiyi işe aldıklarının altını çizerek, “Büyümemizin ölçeği göz önüne alındığında, doğru hızda büyümek zor" ifadelerini kullandı.

ŞİRKETİN HİSSELERİ YÜZDE 79 DEĞER KAYBETTİ

ABD'li kripto para borsası Coinbase, 2022 yılı içinde yüzde 79 değer kaybetti. ABD'li şirket, bu yılın ilk çeyreğinde ise 430 milyon dolar net zarar açıkladı. Coinbase, Mayıs ayında ise işe alımlarda yavaşlamayı işaret etmişti.

Toplam 1100 çalışanı işten çıkarmayı planlayan Coinbase, söz konusu hamle için toplam 40 ile 45 milyon dolar arasında ödeme yapmayı ön görüyor. İşten çıkarılan çalışanlar en az 14 haftalık kıdem tazminatı ve gerekli sağlık yardımlarını alacaklar.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasında yaşanan sert düşüş sonrası Coinbase'in rakipleri Gemini, Crypto.com ve kripto kredi platformu BlockFi dahil olmak üzere bazı şirketler belirli sayıda çalışanı işten çıkarma kararı almıştı. Piyasalardaki sert düşüşün şirketleri hangi ölçekte etkilemeye devam edeceği belirsizliğini koruyor.

Bitcoin'deki sert düşüş sonrası flaş karar: Dev şirket çalışanlarını işten çıkarıyor ile ilgili etiketler Bitcoin coinbase çalışan işten çıkarma
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.