Bitcoin’de hacim endişesi... Yüzde 50'den fazla kayıp var!

Geçtiğimiz kasım ayından bu yana düşüşe geçen kripto para piyasasında varlıkların değerleri gerilerken, piyasadaki dev kripto para borsalarında işlem hacimlerinin de gerilediği ortaya çıktı.

Amerika Merkez Bankasının sıkılaştırma süreciyle serbest düşüşe geçen kripto para piyasalarında hacim endişesi yaşanmaya başlandı. 

Dünyanın en fazla kullanılan kripto para borsalarından biri olan Coinbase, ikinci çeyrekte ilk çeyreğe göre toplam işlem hacminde düşüş yaşanacağına ilişkin öngörüde bulundu.

 

COINBASE'İN İLK ÇEYREKTEKİ KARI DÜŞTÜ

İlk çeyrek verileirni açıklayan Coinbase, 1,17 milyar dolar hasılat ile tahminlerden düşük çıkmasıyla sonucu %16 düştü. Öte yandan hacimlerdeki düşüşler, Bitcoin'de gerilemelerin yaşanmasına neden oldu.

KASIM AYINDA ZİRVE YAPTI

Geçtiğimiz Kasım ayında zirve yapan Bitcoin'in yüzde 50'den fazla kayıp yaşaması büyük şirketlerin alım satımı hızlandırması ve bireysel yatırımcıların ise beklemeye geçtiği görülüyor.

 

BloombergHT'de yer alan habere göre, Oppenheimer & Co. Inc. Analisti Owen Lau’ya göre makroekonomik koşullarda sıkılaşma temasının hakim olması önümüzdeki dönemde kripto hacminin zayıf kalmasına yol açabilir.

Bu hafta bir ara 30 bin doların altını gören Bitcoin fiyatları sabah saatlerinde %1 yükselişle 31 bin doların üstünde işlem görüyor.

Bitcoin’de hacim endişesi... Yüzde 50'den fazla kayıp var! ile ilgili etiketler Bitcoin coinbase
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.