Bitcoinde Çin depremi

Çin Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi'nden gelen Bitcoin açıklaması, piyasalara şok etkisi yaptı. Bitcoin işlemleri ve madenciliğine yönelik kısıtlama çağrısının yenilenmesi ile gün içinde 42 bin doların üzerini gören Bitcoin, 36 bin dolar seviyesine kadar düştü.

Başbakan Yardımcısı Liu He başkanlığında toplanan Çin Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi, Çin'in menkul kıymetler piyasasındaki yasa dışı faaliyetlere şiddetle karşı koyacağını ve hisse senedi, tahvil ve forex piyasalarının istikrarını koruyacaklarını açıkladı.

BİTCOİN MADENCİLİĞİNE SERT ÖNLEM

Kripto paralara ilişkin piyasaları sarsan açıklama Başkan Yardımcısı Liu He'den geldi. Haberler.com'un haberine göre; Bitcoin madenciliği konusunda sıkı önlemler alacaklarını belirten He, "Finansal riskleri kontrol edip önleyeceğiz" ifadesini kullandı. Çin Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi ise Çin Bitcoin madenciliği ve ticaret faaliyetlerini durduracağını duyurdu.

BİTCOİN 36 BİN DOLARA KADAR GERİLEDİ

Çin'den gelen şok açıklama sonrasında Bitcoin'de günlük düşüş yüzde 6'yı buldu. Gün içinde 42 bin doların üzerini gören Bitcoin TSİ 17:40 itibariyle 36 bin dolar seviyesine kadar indi.

Çin daha önce de finans ve ödeme hizmeti veren kuruluşların kripto para işlemi yapmasını yasaklamış, bu kararla fiyatlar 30 bin dolara kadar düşmüştü.

Bitcoinde Çin depremi ile ilgili etiketler Bitcoin Çin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.