Bitcoin SV (BSV) nedir? Nasıl alınır?

Kripto para piyasası, her geçen gün hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geliyor. Diğer taraftan, kripto para piyasası ile ilgili en çok araştırılan konulardan biri de Bitcoin SV (BSV) olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Bitcoin SV (BSV) nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Bitcoin SV, Bitcoin fork’u olan Bitcoin Cash (BCH) üzerinden fork’lanarak oluşturulmuş kripto varlık birimidir. Kripto paralar çerçevesinden en çok araştırılan konular arasında ise Bitcoin SV geliyor. Peki, Bitcoin SV nedir? Detaylar haberimizde...

Bitcoin SV (BSV) nedir? Nasıl alınır?

BITCOIN SV (BSV) NEDİR?  NASIL ALINIR?

Bitcoin SV, Bitcoin fork’u olan Bitcoin Cash (BCH) üzerinden fork’lanarak oluşturulmuş kripto varlık birimidir. 2017 boğa piyasasında Bitcoin işlem ücretlerinin zirveye çıkmasından dolayı işlemlerin tamamlanamadığı zamanda ortaya çıktı. 

Bu da Bitcoin ağında ölçeklenebilirlik problemi olarak bilinen durum oldu ve Bitcoin topluluğu blok boyutunun artırılmasını önerdi ve bu sayede ücretlerin azaltılabileceğinden bahsetti. Ancak bu çözüme karşı direnç gösteren topluluk, çözümü destekleyenleri dışladı ve Bitcoin SV ekibi çözümlerini geliştirmeye başladı.

Bitcoin SV ağının çalışması için ilk olarak ağda işlemlerin gerçekleşmesi gerekir. İşlemlerin gerçekleşmesi için ilk olarak kullanıcıların cüzdan adreslerine ne kadar BSV yollayacaklarını kararlaştırıp işlem detaylarını onaylanması gerekir. Ardından işlem ağdaki her bir bilgisayara bildirilir ve mutabakat algoritması aracılığıyla diğer işlemlerin olduğu havuzda bulunur. Sonrasında madenciler kendi aralarında yarışırlar ve bloğu çıkarma durumunda blok ödülü kazanırlar ve bunun için kendi hesaplama güçlerini ortaya koyarlar. İşlemler ardından bloklara kronolojik bir sıraya konduktan sonra blok zincire bağlanır ve süreç başta sona yeniden başlar.

 

Bitcoin SV (BSV) nedir? Nasıl alınır? ile ilgili etiketler Bitcoin Bitcoin bsv
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.