Bitcoin sevdası... Bir ülke kripto para yüzünden iflas edebilir

Kripto paralarda yaşanan son günlerde yaşanan sert düşüşler yatırımcıların büyük oranda zarar etmesine neden olurken, yatırımcıları tarihi zararlara uğratırken piyasadaki deprem, resmi olarak Bitcoin kullanan El Salvador’a da pahalıya patladı.

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin sosyal medya paylaşımlarından yola çıkarak, kripto sevgisinin ülke ekonomisine zararının büyük olduğu belirtiliyor.

EN AZ BİN 391 BITCOIN ALDI

Bukele'nin Twitter paylaşımlarına dayanarak El Salvador'un en az 1.391 Bitcoin satın almış olduğu hesaplandı. Söz konusu alımların bazılarının 51 bin dolar civarında yapıldığı bilinirken Bloomberg'in hesabına göre ülkenin kripto yüzünden 40 milyon dolar civarında zararı da olduğu belirtildi. Ancak zarar sadece kripto yatırımı ile sınırlı değil. Bitcoin'e endeksli devlet tahvillerinden de ülkenin büyük zarara uğradığı tahmin ediliyor.

 

 

Bitcoin sevdası... Bir ülke kripto para yüzünden iflas edebilir ile ilgili etiketler Bitcoin el salvador
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.