Bitcoin Kasım ayındaki zirvesinde tutunamadı

Fed'in geçtiğimiz hafta duyurduğu üzere, para politikalarında enflasyon kaynaklı daha da sıkı tavır alınması planlarının ardından kripto para birimlerinde gerileme eğilimi sürüyor. Kasım ayında 69 bin dolar seviyesini gören Bitcoin, bugün 47 bin doların altında işlem görüyor.

Bitcoin'in Kasım ayında 69 bin dolara ulaştıktan sonra başladığı düşüş eğilimi, Fed'in sıkılaştırma politikalarının artarak süreceğini duyurmasından sonra devam etti. Fed'in varlık alımlarını azaltma ve önümüzdeki yıl üç defa faiz artışına gidilebileceği izlenimi vermesi üzerine, 50 bin dolar seviyelerinde tutunmaya çalışan Bitcoin haftasonu boyunca 47 bin doların altına geriledi.

Ethereum da 4000 bin dolar düzeyinde kalmaya çalışırken, haftasonu 3900 doların altına düştü. Şu sıralar Bitcoin 46 bin 500 dolar, Ethereum ise 3850 dolar seviyelerinde el değiştiriyor.

"TUTARLI BİR ÖNGÖRÜ MÜMKÜN DEĞİL"

Mobil finansal ödeme alanında faaliyet gösteren bir firma olan Circle'ın CEO'su Jereme Allaire, Kasım ayında oluşan Bitcoin'in yılbaşından önce 100 bin dolara ulaşması beklentilerinin şu an rasyonel olmadığını belirtti.

Amerikan finans kuruluşu Goldman Sachs'ın da fon sağladığı şirketi görev yapan Allaire, önümüzdeki yıl için de tutarlı ve dayanaklı bir öngörü oluşturmanın zor olduğunu dile getirdi.

Bitcoin Kasım ayındaki zirvesinde tutunamadı ile ilgili etiketler Bitcoin kripto para birimleri Fed ethereum goldman sachs
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.