Bitcoin haftaya 42 bin dolar seviyesinden başlıyor

Geçtiğimiz hafta 45 bin dolar seviyesine ulaştıktan sonra ABD'de enflasyon verilerinin duyurulması ile inişe geçen Bitcoin, hafta sonu sürdürdüğü 42 bin dolar düzeyindeki seyir ile bu haftaya başlıyor.

Geçtiğimiz ay 34 bin dolar dolaylarına kadar geriledikten sonra toparlama eğilimine giren Bitcoin'in olumlu seyri, geçtiğimiz haftanın ilk günlerinde sürüp kripto para birimini 45 bin dolara taşımıştı.

ABD'de enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra olumlu ivmesi duraksayan Bitcoin, gerileme kaydederken 42 bin dolar seviyesinde tutundu.

Benzer gerileme Ethereum'da da gözlenirken, geçtiğimiz hafta ağırlıklı olarak 3 bin doların üzerinde seyreden kripto para birimi 2800 dolar dolaylarına geriledi.

Şu sıralarda Bitcoin 41 bin 870 dolar, Ethereum ise 2860 dolar seviyesinde işlem görüyor.

KAZAKİSTAN'DAN MADENCİLİK FAALİYETLERİNE YÜZDE 500 VERGİ

Bitcoin madenciliğinde aldığı yaklaşık yüzde 18 payla ABD'nin ardından ikinci sırada gelen Kazakistan'da ülke yönetimi, madencilik faaliyetlerine vergi getirmeyi planlıyor.

Ülkede 1 Nisan'a kadar yürürlüğe konması beklenen düzenleme ile enerji tüketiminden kaynaklı olarak kripto para madenciliği gerçekleştirenlere yüzde 500'e kadar elektrik vergisi ödeme zorunluluğu getirilebilir.

Bitcoin haftaya 42 bin dolar seviyesinden başlıyor ile ilgili etiketler Bitcoin Kazakistan kripto para birimleri ethereum
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.