Bitcoin, doların yerini alabilir mi? Uluslararası piyasalar uzmanı Şant Manukyan açıkladı

Uluslararası piyasalar uzmanı Şant Manukyan, Bitcoin'in geleceği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur'un sorularını yanıtlayan Manukyan, Bitcoin'in doları yerini almayacağını söyledi.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto paraların piyasada oldukça etkin hale gelmesi ile birlikte finans sisteminin nasıl bir dönüşüm yaşayacağı merak konusu oldu. Herkesin soruduğu en önemli soru ise "Bitcoin, doların yerini alabilir mi?" oldu. Uluslararası piyasalar uzmanı Şant Manukyan, SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur'un sorularını yanıtlayan Manukyan, devletlerin asıl kaygısının stabil coinler olduğuna dikkat çekti.

SuperHaber YouTube kanalında konuşan Şant Manukyan şunları söyledi:

"Bitcoin, doların yerini almaz. Zaten şunu göreceğiz. 7 Eylül itibariyle El Salvador'da Bitcoin ciddi şekilde hayata geçirilecek. Benim gördüğüm şöyle bir problem var, Bitcoin özelinde söylüyorum bunu, kripto varlıklarla ilgili: Bitcoin'de uzun süre piyasa 'Bitcoin altın gibi bir saklama aracıdır' şeklinde gördü. Ne zaman ki El Salvador bu kararları açıkladı, 'O zaman Satoşi'nin orijinal versiyonuna dönelim, bu bir ödeme sistemidir' şeklinde yan çizdi. Ben bu yan çizme kısmına katılmıyorum. Bence bir saklama aracı olarak, bir teminat olarak kullanılacak, ama bir ödeme sistemi olarak çok fazla kullanılmadığını göreceğiz. Dolayısıyla doların yerini alabileceğini sanmıyorum. Aslında burada devletlerin asıl kaygısı stabil coinler. Bitcoin'i doların yerini alması mümkün değil ama stabil coinler bazı açılardan altı bile. Dolayısıyla oradaki ayrımı iyi yapmak gerekir diye düşünüyorum.

Bankacılık sisteminin yerine geçebilir mi? Teorik olarak baktığımız zaman, evet. Sizinle aramızda bir banka olmadan kredi ilişkisine gidebiliriz. Kredi alacağı, faizi teminatı gibi bazı şeyleri netleştirip yapabiliriz."

Bitcoin, doların yerini alabilir mi? Uluslararası piyasalar uzmanı Şant Manukyan açıkladı ile ilgili etiketler Bitcoin Dolar Şant Manukyan hülya okur

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.