Bitcoin, 5 ayın en düşük seviyesine geriledi

Bitcoin Ağustos ayından bu yana en düşük seviyesini kaydederken, Çin kripto para madenciliğindeki olumsuz tutumunu resmileştirdi.

Kasım ayında zirve yaptıktan sonra gerileme sürecine giren kripto paralarda haftanın ilk günü ivmeli düşüşler gözlendi. ABD borsalarının açılış saatlerine doğru 40 bin dolar seviyesinin altına düşen Bitcoin, 39 bin 650 dolar dolaylarına kadar gerileyerek geçtiğimiz Ağustos'tan bu yana en düşük değerini kaydetti.

ABD'de işlem saatleri boyunca kayıplarını telafi etme eğilimine başlayan Bitcoin, bir nebze toparlayıp hafta başındaki seviyelere dönüp 42 bin dolar seviyesine geldi. Bitcoin, gibi ivmeli değer kaybı yaşayan Ethereum da 3 bin dolar seviyesinin altına geriledikten sonra kısmen toparlayarak tekrar 3 bin 100 doların üzerine çıktı.

Şu sıralarda Bitcoin 42 bin 100 dolar, Ethereum ise 3110 dolar dolaylarında işlem görüyor.

ÇİN KRİPTO PARA MADENCİLİĞİNİ KARA LİSTEYE ALDI

Genel olarak düşüş eğiliminde olan kripto birimler için bir olumsuz gelişme de Çin'de yaşanıyor.

Kripto paralara halihazırda bir çok kısıtlama uygulayan Çin yönetimi, kripto para madencilik işlemlerini tamamen yasaklanması gereken faaliyetlere resmen dahil edildiğini açıkladı. Söz konusu açıklama, resmi Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından duyuruldu.

Bitcoin, 5 ayın en düşük seviyesine geriledi ile ilgili etiketler Bitcoin Çin kripto para birimleri ethereum
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.