Birol Güven'den Yılmaz Erdoğan'a ağır sözler!

Yapımcı Birol Güven, vizyona girmesinin 3. haftasında Netflix'te izleyicisiyle buluşan 'Organize İşler 2: Sazan Sarmalı' filminin yönetmeni Yılmaz Erdoğan için ağır sözler sarf etti. Güven, "Bu hareket, sektörümüze telafisi olmayan bir zarar verecek." dedi.

Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Birol Güven, Yılmaz Erdoğan'ın çok konuşulan filmi 'Organize İşler 2: Sazan Sarmalı'nın Netflix'e gelmesi sonrası bir bildiri yayınladı. Güven, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"TELAFİSİ OLMAYAN ZARARLAR VERECEK"

Filmin vizyondayken Netflix'ye yayınlamasından dolayı Yılmaz Erdoğan'a sitem eden Birol Güven, "Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği olarak bir filmi vizyondayken aynı anda dijital platformlarda da gösterime sokmanın sinema sektörümüze telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini düşünüyoruz. Çok uzun bir süredir yeni sinema yasası için verdiğimiz mücadele öncelikle sinemamızın geleceği içindi. Bilet geliri olmayan, sinema işletmecilerinin ekonomik sıkıntı içinde olduğu bir sinema sektörünün ne geleceği olur ne de özgürlüğü" dedi.

Birol Güven'den Yılmaz Erdoğan'a ağır sözler!

"FİLM, SİNEMA SALONLARINDA İZLENİR"

Açıklamalarını sürdüren Birol Güven, "15 Şubat 2019 tarihinde ortaya çıkan yeni durum tüm sektörümüzü olduğu gibi bizi de şaşkınlık içinde bırakmıştır. Tek söyleyebileceğimiz şudur; bu Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliğinin ortak kararı değildir, BKM adlı üyemizin kendi ticari kararıdır. Birliğimiz bu kararı yanlış bulmakta ve milli sinemamız için çok kötü bir gelişme olarak değerlendirmektedir. TESİYAP olarak sinemanın herhangi bir bileşenini dışarıda bırakan hiçbir gelişmeyi onaylamıyor ve "film, sinema salonlarında izlenir " felsefesiyle salon işletmecilerinin yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz" ifadelerini kullandı.

Birol Güven'den Yılmaz Erdoğan'a ağır sözler! - Resim : 2

Birol Güven'den Yılmaz Erdoğan'a ağır sözler! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.