Birleşmiş Milletler duyurdu: Yemen'de 2 aylık ateşkes kararı alındı!

BM (Birleşmiş Milletler), Yemen'de tarafların iki aylık ateşkes konusundan anlaştığını belirtti. Diğer taraftan, Yemen'de ateşkesin 2 Nisan'da yerel saatle 19.00'da yürürlüğe gireceği açıklandı.

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, ayrı ayrı iki tarafla yaptığı görüşmelerin ardından Ürdün'de açıklama yaptı. Grundberg, tarafların Ramazan ayı başlangıcı ile birlikte, hava, kara ve deniz operasyonlarını durdurmayı kabul ettiğini duyurdu.

YEREL SAATLE SAAT 19.00'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Yemen'de ateşkesin 2 Nisan'da yerel saatle 19.00'da yürürlüğe gireceğini belirten Grundberg, tarafların, akaryakıt gemilerinin Hudeyde limanlarına girmesi ve Sana Havalimanı'ndan bölgede önceden belirlenmiş noktalara ticari uçuşlar yapılması konusunda da anlaştığını belirtti.

Birleşmiş Milletler duyurdu: Yemen'de 2 aylık ateşkes kararı alındı!

KRİZ KORKUNÇ BOYUTLARA ULAŞTI

Dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Yemen'de, iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz ise korkunç boyutlara ulaştı.

Birleşmiş Milletler duyurdu: Yemen'de 2 aylık ateşkes kararı alındı! ile ilgili etiketler Yemen ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.