Birleşik Arap Emirlikleri'nden büyük tahrik

Doğu Akdeniz'de sular iyice ısınıyor. Türkiye'nin sismik gemiler ile Akdeniz'de gaz aramaya devam etmesinden rahatsız olan Yunanistan ve destekçi Avrupa ülkelerinin kışkırtıcı adımlarına Birleşik Arap Emirliği de katıldı. Abu Dabi yönetimine ait savaş uçakları tatbikat bahanesiyle Girit Adası'na konuşlandı.

Türkiye'nin burnunun dibindeki Rodos Adası'na, Birleşik Arap Emirliği'ne (BAE) ait F-16 blok 60 tipi savaş uçakları konuşlandı. Suda Üssü'nde konuşlanan uçakların görüntüleri sosyal medyada yayınlandı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden büyük tahrik

BAE NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Daha önce Yunanistan Savunma Bakanı Konstantinos Floros'un BAE'li mevkidaşı Korgeneral Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi ile geçtiğimiz perşembe günü görüşmüş, Türkiye'ye karşı ortak tatbikat düzenleme konusunda mutabık kalınmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden büyük tahrik - Resim : 2

Türkiye'nin bu tatbikatlarla ilgili tutumunu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar net bir şekilde göstermiş, 'Gerektiği anda gereken yapılır' mesajını vermişti.

 

Birleşik Arap Emirlikleri'nden büyük tahrik ile ilgili etiketler Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.