Birleşik Arap Emirlikleri, OPEC+’nın petrol politikasını olumlu buluyor

Ülkenin Enerji Bakanı Süheyl El-Mazrouei petrol ihracatçısı 23 ülkenin oluşturduğu koalisyonun izlediği politikaların petrol maliyetlerinin yükselmesinin önüne geçtiğini aktardı.

El-Mazrouei petrol ücretlerinin, OPEC+ ülkelerinin petrol üretimini ciddi oranda artırmama kararında diretmemesi durumunda daha yüksek seviyelerde olacağını beliterek gruba daha fazla üretim yapılması konusunda baskı yapan ABD’ye direnileceği izlenimini verdi.

Dubai’de düzenlenen Afrika Petrol Haftası konferansında yaptığı açıklamada, BAE Enerji Bakanı Suhail Al-Mazrouei, petrol ihracatçısı 23 ülkenin bir araya gelerek oluşturduğu koalisyonun belirlediği üretim politikasıyla maliyetlerin katlanmasını engellediğini kaydederken, söz konusu politikaları takdire değer bulduğunu ifade etti.

Petrol pazarlarının doğalgaz ve kömüre oranla daha dengeli seyrettiği ifade eden El-Mazrouei Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Salman’ın söylemlerini teyit ederken, OPEC+ toplantısından çıkan karar ile birlikte doğalgaz ve kömür fiyatlarında yaşanan durumun petrol de görülmeyeceği görüşünü bildirdi.

OPEC ÜLKELERİNE ÜRETİMİ ARTIRMA BASKISI

2021 yılında doğalgaz maliyetleri Avrupa ve Asya’da, arz ve tedarik zinciri sıkıntılarından dolayı iki kattan fazla yükselirken, elektrik maliyetlerinde ki kuvvetli artışlarla beraber Hindistan ve Çin ekonomilerini önemli ölçüde olumsuz etkiledi.

ABD’nin yanı sıra Japonya ve Hindistan da BAE, Suudi Arabistan, Rusya gibi diğer OPEC ve OPEC+ üyelerine petrol üretimini artırmaya öncelik verme konusunda talepte bulunuyor.

 

Birleşik Arap Emirlikleri, OPEC+’nın petrol politikasını olumlu buluyor ile ilgili etiketler BAE Petrol OPEC Çin Hindistan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.