Birkan Uzun kimdir? Neden öldü?

Antartika'nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı'nın zirvesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağını dalgalandıran Kıbrıs Türkü dağcı Birkan Uzun hayatını kaybetti. Peki ama Birkan Uzun kimdir, neden öldü?

Kıbrıs Türkü'nün göğsünü kabartan 28 yaşındaki Birkan Uzun'dan gelen acı haber herkesi derinden yaraladı. Hayatını ABD'de sürdüren Uzun'un, kayak yaparken kaza sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Elde ettiği başarılarla hepimize büyük bir gurur yaşatan Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun'un, Amerika’da geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayım. '7 kıta 7 zirve' hedefiyle büyük başarılara imza atarak, Kıbrıs Türkü'nün egemenliğinin ve bağımsızlığının nişanesi KKTC bayrağını, dünyanın birçok zirvesinde dalgalandırarak gurur kaynağımız olan Birkan evladımıza Allah'tan rahmet, tüm ailesine ve sevenlerine sabır dilerim" ifadelerine yer verdi.

Birkan Uzun kimdir? Neden öldü?

Başbakan Faiz Sucuoğlu hayatını kaybeden Uzun için yayımladığı mesajında, "7 kıta 7 zirve hedefi ile çıkmış olduğu yolda bayrağımızı zirvelerde dalgalandırarak bizleri gururlandıran değerli dağcımız Birkan Uzun'un beklenmedik bir kaza sonucu hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür. Merhuma Allah'tan rahmet, yaslı aileye ve tüm Kıbrıs Türk halkına başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

Birkan Uzun Kimdir?

Amerika'nın Washington eyaletinin Seattle şehrinde yaşayan ve aslen Güzelyurtlu olan 28 yaşındaki Uzun, 16 Aralık 2021 tarihinde 4 bin 892 metre rakımıyla Antarktika'nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı’nın zirvesine ulaşarak, KKTC bayrağını dalgalandırmıştı.

1993'te Gazimağusa'da dünyaya gelen Uzun, 2011'den bu yana ABD'de yaşamaktaydı.

Bu ana ilişkin fotoğrafı sosyal medya hesabından bir mesajla paylaşan Uzun, buraya tırmanan ilk Kıbrıs Türkü olmanın gururunu yaşadığını belirtmişti.

 

Birkan Uzun kimdir? Neden öldü? ile ilgili etiketler KKTC Birkan Uzun
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.