Birini Unutmak İçin Hangi Dua Okunur?

Birini unutmak için tesirli dua hangisidir, nasıl okunur? Birini kalbinden silmek için hangi dua okunur? Dua hakkında bilgiler sizlerle…

Birini unutmak için tesirli dua okumak isteyenler için İslam alimleri tarafından tarihi süreç içinde birçok farklı tavsiyede bulunulmuştur. Kuran ve hadislerde yer alan tavsiyelere göre müminlerin birçok farklı dua ve esma okuyarak bu derdinden kurtulmayı ümit etmeleri mümkündür. Özellikle bir insana duygusal olarak çok bağlanan ancak yaşanan bazı sorunlar sonrasında o kişiyi tamamen unutmak isteyenler birçok yol denemektedir. Özellikle inançlı insanlar dualar ile Allah’a sığınarak bu isteklerine ulaşabilmektedir.

İslam Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V) dua etmenin önemiyle ilgili birçok tavsiyede bulunmuştur. Dua ile ilgili ayet ve hadisler incelendiğinde bu duaların tesirinin de oldukça yüksek olduğu ifade edilmektedir. Birini unutmak için dua okurken kişinin İslam anlayışına uygun hareket etmesi ve tavsiye edilen şekilde dua etmeleri gerekecektir.  

Kara Sevdayı Unutmak İçin Hangi Dualar Okunur?

Kara sevdayı unutmak için dua okuyarak Allah’a sığınmak isteyenler için alimler tarafından birçok farklı tavsiyede bulunulmuştur. İnsanların çoğunu kötü etkileyen duygusal ilişkilerin derin izler bırakmaması için farz ve sünnetlerin yerine getirilmesi ve dualarla Allah’tan yardım istenmesi tavsiye edilmiştir.

Birini unutmak için okunması gereken dualar ise şöyledir:

Birini Unutmak İçin Hangi Dua Okunur?

  • 33 kez Ya Yusuf ismi şerifi okunur.
  • Ardından Ya Rauf ismi 33 kez okunur.
  • Sonrasında 1 Fatiha, 3 İhlas, 3 defa Felak – Nas sureleri okunur.

Bu duaları ettikten sonra 99’ar defa sırasıyla; Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Cami, Ya Muafi, Ya Kafi, Ya Şafi ismi şerifleri okunur. Bu isimlerin her birinin okunuşunun ardından 1 defa Ayete’l Kürsi okunması gerektiği ifade edilmiştir.  

Birini Kalbinden Silmek İçin Hangi Dua Okunur?

Birini kalbinden silmek için dua okuyarak feraha ermek isteyenler için birçok farklı dua bir araya getirilmiştir. Geçmişten günümüze insanların en büyük dertlerinden biri olan aşk acısı için yine Allah’ın kudretine sığınarak farz ve nafile ibadetlerin yanı sıra dua edilmesi de gerekecektir. İslam inanınca ve diğer pek çok inanışta dualar inanların isteklerinin gerçekleştirilmesi açısından önemli görülmüştür.

Birini unutmak ve kalbinden silinmesi için genelde belirli sayıda, zikir hükmünde Allah’ın isimlerini okunması tavsiye edilmiştir.

Besmele ile duaya başlanarak, El Mümit esması arka arkaya 12 defa okunur. Ancak doğrudan El Mümit denmez. Bunun yerine ‘’Ya Mümit Celle Celalühü’’ demek daha uygundur. Esmanın 12 defa okunmasının adından Mümin suresinin 68’inci ayeti kerimesi peş peşe üç defa okunarak dua bitirilir. Birini unutmak için dua olarak Allah’ın isimleri ve kuran ayetleri tavsiye edilmektedir. Bu duaları yapmakta bu nedenle beis görülmemektedir. Tesirli bir şekilde bu duaların etki etmesi için dua okurken birçok detaya dikkat edilmesi gerekecektir.  

Birini Unutmak İçin Dua Okurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birini unutmak için Ya Mümit duası veya bir başka dua okunacaksa kadın ve erkek tüm müminlerin bazı şartları yerine getirmesi gerekecektir. Dua okumak da namaz kılmak, kuran okumak gibi bir ibadet sayılır. Bu nedenle ilk olarak güzelce abdest alınmalıdır. Sonrasında temiz kıyafetler giyerek temiz bir yerde vakit namazlarından sonra iki rekat namaz kılarak bu duaların edilmesi tavsiye edilmektedir.

Duaların en çok kabul edildiği teheccüd (gece) namazı sonrasında dua edilmesi birçok İslam alimi tarafından önerilmiştir. Bu namazın fazileti oldukça yüksek görülmektedir. Birini unutmak için dua başta olmak üzere söz konusu vakitte edilecek duaların çok daha tesirli olması için bu vakitte ibadet edilmesi birçok kişi tarafından tavsiye edilmiştir.  

Birini Unutmak İçin Hangi Dua Okunur? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.