Biri sahip çıktı, diğeri çıt çıkarmadı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, “Devletin ordusu Katarlılara satılmış” sözleri günlerdir Türkiye'nin gündeminde. Dünkü grup toplantılarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin vekilinin sözlerini savurunurken, ittifak ortağı İYİ Parti Lideri Meral Akşener, konuya değinmemeyi tercih etti.

Her hafta grup toplantılarını dikkatli bir şekilde dinleyen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında CHP ve İYİ Parti liderlerinin konuşmalarına değindi.

Akşener'in neden sustuğunu soran Selvi, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ne diyeceğini merak ediyordum. Milliyetçi bir lider olan Akşener, bu konuya hiç değinmedi. Anlaşılan CHP ile ortaklığın zarar görmemesini tercih etti. 28 Şubat’ta dahi, kendisine hakaret eden generallere yiğitçe cevap vermesine rağmen Türk ordusuna toz kondurmayan Akşener’in bu konuda tepki göstermesini beklerdim. Zaten CHP milletvekilinin o sözleri sarf ettiği sırada İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Bahadır Erdem de canlı yayın konuğuydu. Tek bir itirazda bulunmadı. Ali Mahir Başarır’la aynı şeyleri düşündüğü için mi itiraz etmedi, yoksa millet ittifakı ortağı oldukları için mi sustu orasını bilmiyorum." ifadesini kullandı.

 "Kılıçdaroğlu ise 'En iyi savunma saldırıdır' taktiğiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırmayı tercih etti." diyen Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öyle ki CHP’yi yakın medya bunu, “Kılıçdaroğlu bombaladı” diye verdi. Doğru. Bir bombalama var da bence kendi topraklarını bombaladı.

“O ordu peygamber ocağıdır. O ordu Mustafa Kemal’in ordusudur” dedi. Bu durumda Kılıçdaroğlu’nun CHP milletvekillerini, “Arkadaşlar, ordumuz gözbebeğimizdir. Onlar hakkında konuşurken dikkatli olun” diye uyarmasını beklerdim. O ne yaptı? Ali Mahir Başarır’ın arkasında kapı gibi durdu. Erdoğan’ı ise yaylım ateşine tuttu. İyi de o sözleri senin milletvekilin söyledi, Erdoğan söylemedi ki... CHP milletvekilinin sözleri CHP’yi bağlar, Erdoğan’ı bağlamaz ki... Dahası CHP milletvekilinin sözleri, CHP’yi yıpratır.

Kılıçdaroğlu her yanlışın arkasında kapı gibi durdukça, CHP’de yol kazaları bitmez.

Erdoğan ne yaptı? Bülent Arınç gibi bir değere bile ayar vermekten çekinmedi."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Biri sahip çıktı, diğeri çıt çıkarmadı ile ilgili etiketler CHP İYİ Parti TSK Abdulkadir Selvi Ali Mahir Başarır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.