Biri istifa etti, diğeri tarihi açıkladı!

CHP'den ihraç edilmesinin ardından yeni parti kurma çalışmalarına başlayan Ardahan bağımsız milletvekili Öztürk Yılmaz, eylül ayı sonunda partileşme sürecini açıklayacağını söyledi.

Türkiyehavadis sitesinin yazarı Melek Çalıkoğlu'na konuşan Öztürk Yılmaz, 22 Eylül'de Ankara'da düzenleyecekleri toplantı ile, merkezin sağında veya solunda değil, 82 milyonu kucaklayacak, tam merkezde yer alacak olan oluşumun partileşme sürecini açıklayacak.

Öztürk Yılmaz; “Türkiye’de A'den Z'ye değişim şart. Bunu yapabilen insanlar Türkiye'yi yönetebilir. Bir binada yangın düşünün siz bir odayı kurtarmaya çalışıyorsunuz. Biz bunu yapmayacağız. Şu anda siyasi partiler aynılaşmış. Hiçbirinin diğerinden bir farkı kalmamış” dedi.

Çalışmalarını yürüttüğü yeni parti için, “Merkezde bir oluşum hareketi olarak ortaya çıktık. Üzerinde çalıştığımız merkezin sağı solu değil, bizzat merkezin tam göbeğinde bir oluşum. Biz bir siyasi partinin kopyasını yapmıyoruz. Herhangi bir partinin de karşısında değiliz. Biz 82 milyonun bütün farklılıklarını bilerek ve o farlılıkları bir zenginlik kabul ederek, o zenginliğin üzerine bir Türkiye inşa edeceğimiz bir vizyona sahibiz” diyen Öztürk Yılmaz, “Talan ekonomisi Türkiye'yi bu noktaya getirdi. İktidar dediğini yapıyor, karşısında muhalefet yok. İktidar 18 yıldır bunları yaparak iktidarda kaldı, muhalefet de bu olanlara kayıtsız kaldığı, hiçbir şey yapmadığı için orada kaldı. Türkiye'nin yeni bir sayfa açması elzem” ifadelerini kullandı.

 DAVUTOĞLU ALNINDAN ÖPMÜŞTÜ.

 Öztürk Yılmaz Musul Başkonsolosu iken, 11 Haziran 2014 tarihinde DEAŞ'ın baskını sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonulmuştu. Yılmaz 20 Eylül 2014 tarihinde 43 personeli ile birlikte serbest bırakılmıştı. Öztürk Yılmaz’ı dönemin Başbakan’ı, şimdi ise yeni parti hazırlığındaki Ahmet Davutoğlu karşılamış ve alnından öpmüştü.

Öztürk Yılmaz 1 Kasım 2015 tarihinde CHP'den milletvekili olmuş, 20 Kasım 2018'de de CHP'den ihraç edilmişti.

Biri istifa etti, diğeri tarihi açıkladı! ile ilgili etiketler Ankara CHP Ahmet Davutoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.