'Birgün' sizi de öldürebilir dikkat edin!

Birgün gazetesinin internet sitesinde yayınlanan 31 yaşındaki Dr. Berrin Akbal koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi” başlıklı haberin yalan olduğu ortaya çıktı. Haberde kullanılan fotoğrafın ise oyuncu Berfu Çetinkaya'ya ait olduğu öğrenildi.

Birgün gazetesinin internet sitesinde yayınlanan bir haberin asılsız olduğu ortaya çıktı. Söz konusu haberde fotoğrafı kullanılan tiyatrocu Berfu Çetinkaya ile konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Birgün gazetesinin internet sitesinde bir doktorun koronavirüsten hayatını kaybettiği iddiası ile bir haber yapıldı. Ancak söz konusu haberin asılsız olduğu ortaya çıktı. Haberde adı geçen 31 yaşındaki doktor Berrin Akbal isimli bir doktorun var olmadığı öğrenilirken bir başka çarpıcı gerçek daha ortaya çıktı. Haberde kullanılan fotoğrafın aslın Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda oyuncu olan Berfu Çetinkaya'ya ait olduğu öğrenildi.

'Birgün' sizi de öldürebilir dikkat edin!

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Çetinkaya fotoğrafın kendisine ait olduğunu belirterek, izinsiz kullanılan görüntüleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

'Birgün' sizi de öldürebilir dikkat edin! - Resim : 2

BİRGÜN GAZETESİ ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan Birgün gazetesi haberin asılsız çıkmasının ardından yayınladığı mesajla özür diledi. Birgün'den yapılan açıklamada "'Saglikpersonelihaber.org' sitesini kaynak göstererek birgun.net’te de yer verdiğimiz asılsız haberi geri çeker, Berfu Çetinkaya'dan ve okurlarımızdan özür dileriz" ifadeleri yer aldı.

Birgün gazetesinde yayınlanan yalan haber sosyal medyada büyük tepki çekti. Twitter'da yapılan bazı tepkiler şöyle:

 

'Birgün' sizi de öldürebilir dikkat edin! ile ilgili etiketler Haber doktor birgün gazetesi yalan berfu çetinkaya
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.