Bire 3 kazanıp ortadan kayboldu...

Türkiye bugün İBB'nin İETT'deki şoförler için aldığı maskeleri konuştu. Murat Ongun'un 'özel üretim' diye savunduğu standart cerrahi maskelerin piyasa fiyatı olan 1 liranın 3,5 katı fiyata İBB'ye satıldığı ortaya çıkmıştı. Maskeleri satan ise sahibi CHP'li Hülya Sarıgöl olan Işık Ambalaj ve İzolasyon firmasıydı. Ballı maske satışının ortaya çıkması üzerine Sarıgöl sosyal medya hesaplarını kapatıp ortadan kayboldu. Sarıgöl ballı satış için şu ana kadar bir açıklama yapmış değil.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başkanı olmadan önce sürekli israfı önleyeceğini, rantı bitireceğini ileri sürüyordu. 

Ancak İmamoğlu'nun seçim sonrası eylemleri söylemleri ile tezat teşkil etti. Araç israfı var deyip hizmet araçlarını Yenikapı'ya dizdikten sonra İBB'nin iştirakleri için çok sayıda araç, eski fiyatların da üzerinde bir bedelle kiralandı. Hemde bir kez değil birçok kez. 

Üstelik ballı ihaleler bununla da sınırlı değildi. 

Ve son olarak İETT'deki şoförler için 100 bin maske aldı İBB. Normal şartlarda piyasadaki herhangi bir firmadan hiçbir indirim talep edilmese dahi 100 bin liraya alınabilecek maskeler için KDV haris 289 bin lira ödedi İBB. 

İşte o satışın belgesi...

Bire 3 kazanıp ortadan kayboldu...

Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı, sözcüsü ve İBB'nin birçok kurumundaki yöneticisi Murat Ongun bu farkı eleştirenleri "gayri ahlaki" ilan etmekte bir mahzur görmedi. 

Bire 3 kazanıp ortadan kayboldu... - Resim : 2

Peki, 1 liralık maskeyi KDV'si ile birlikte İBB'ye 3,5 liraya satan Işık Ambalaj ve İzolasyon firmasının sahibi olan Hülya Sarıgöl kim? Aşağıdaki tweetten de anlaşılabileceği gibi CHP'li bir girişimci. 

Bire 3 kazanıp ortadan kayboldu... - Resim : 3

Üstelik Hülya Sarıgöl rantçılığa da düşman. En azından attığı şu paylaştığı tweete göre öyle olması gerekiyor.

Bire 3 kazanıp ortadan kayboldu... - Resim : 4

Ancak değerinin 3,5 katına ballı maske satışı yapan Hülya Sarıgöl, İBB'den sağladığı rant ortaya çıkınca bir anda ortadan kayboldu. Daha düne kadar paylaşımlar yaptığı sosyal medya hesaplarını kapatan Sarıgöl ihaleye ilişkin kendisine ulaşmaya çalışan medya mensuplarına da şu ana kadar dönüş yapmış değil. 

Bire 3 kazanıp ortadan kayboldu... - Resim : 5

Bire 3 kazanıp ortadan kayboldu... - Resim : 6

Bire 3 kazanıp ortadan kayboldu... ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Murat Ongun İBB İETT maske hülya sarıgöl ışık ambalaj ve izolasyon rant
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.