Birçok nasıl yazılır TDK? Bir çok birleşik mi yazılır, ayrı mı yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre iki kelimede anlamını yitirip başka bir ismin yerine kullanılırsa sözcük bitişik yazılır. Bu çerçevede birçok kelimesinin yazılışı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Pek çok nasıl yazılır TDK? bir çok birleşik mi yazılır, ayrı mı yazılır? Detaylar haberimizde...

Birçok nasıl yazılır? TDK yazım kuralları en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede pek çok ifadesinin birleşik mi ayrı mı yazıldığı en merak ediliyor. Peki, bir çok nasıl yazılır TDK? Pekçok birleşik mi yazılır, ayrı mı yazılır? Ayrıntılar haberimizde...

Birçok nasıl yazılır TDK? Bir çok birleşik mi yazılır, ayrı mı yazılır?

BİRÇOK NASIL YAZILIR TDK?

TDK'ye göre birçok, bitişik yazılan kelimeler arasında yer almaktadır.

Türk Dil Kurumu sözlüğü içerisinde yer alan bilgilere göre birçok kelimesinin anlamı “oldukça çok, sayısı belirsiz ve bir hayli” olarak biliniyor.

BİRÇOK KELİMESİ ÖRNEKLER

Bir insan için güzel olanın, daha birçok insan için de güzel olması pek muhtemeldir.

Birçok kez sana söyledim.

Sigaranın zararları birçok kişi tarafından biliniyor.

-Sonuç olarak birçok kelimesinin ayrı yazımı yanlıştır, kelimenin doğru şekilde yazılması için birleşik kullanılması gerekiyor.

 

 

Birçok nasıl yazılır TDK? Bir çok birleşik mi yazılır, ayrı mı yazılır? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.