Birçok mu bir çok mu? Birçok nasıl yazılır? TDK birçok doğru yazılışı

Birçok mu bir çok mu? Birçok nasıl yazılır? TDK'ya göre birçok bitişik mi, ayrı mı yazılır? Sözcüklerin yazılışı konusunda kararsız kalanlar birçok kelimesinin yazılışı için TDK araştırması içinde. İşte Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre birçok kelimesinin doğru yazılışı…

Birçok mu bir çok mu? TDK'ya göre birçok bitişik mi yoksa ayrı mı yazılır? Birçok nasıl yazılır? Günümüzde kitap okuma alışkanlığının azalması ile kelimelerde yapılan yazım yanlışları da bu doğrultu da artmaktadır. Yazım yanlışının en çok yapıldığı ''birçok'' sözcüğü de bunlardan bir tanesidir. Peki, TDK'ya göre birçok bitişik mi yoksa ayrı mı yazılır? Birçok nasıl yazılır?

Birçok Nasıl Yazılır?

Türk Dil Kurumu'nun resmi internet sitesinde en çok yapılan sorgulamalar arasında yer yer alan ''birçok'' sözcüğünün doğru yazılışını aşağıda paylaştık.

Doğru yazılış: Birçok

Hatalı yazılış: Bir çok

Birçok mu bir çok mu? Birçok nasıl yazılır? TDK birçok doğru yazılışı ile ilgili etiketler Birçok tdk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.