"Birbirimizle değil salgınla mücadele edelim"

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Siirt'in Eruh İlçesinde yaşayan bir vatandaşın koronavirüs nedeniyle vefat ettiğini ancak ölüm raporuna sebep olarak "Doğal ölüm" yazıldığını belirterek Kovid-19 verilerinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Beştaş'a yanıt ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Rapora neden doğal ölüm yazıldığını, doğal olanla olmayan ölümün farkını izah ederek cevaplayan Koca, Beştaş'a "Birbirimizle değil salgınla mücadele edelim" çağrısında bulundu.

Siirt'in Eruh ilçesinde yaşayan bir kadın yeni tip koronavirüs nedeniyle vefat etti. Ancak kadının ölüm belgesinde vefat nedeni olarak "Doğal ölüm" yazıyordu. 

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş bu belgeyi sosyal medya hesabından paylaşıp "Siirt’te covid-19 sebebiyle vefat eden ve tanıdığımız bir kişinin ölüm sebebi “doğal ölüm” olarak kaydedilmiş. Sağlık Bakanlığı koronadan ölenleri kayıtlara ‘doğal ölüm’ olarak geçirdiğinden veriler gerceği yansıtmıyor. Hepimizin gerçeği bilmeye hakkı var...!" mesajını paylaştı.

"Birbirimizle değil salgınla mücadele edelim"

Beştaş'ın mesajına yanıt ise bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Koca sosyal medya hesabından, "Salgınla mücadele hepimizin görevi. BİRBİRİMİZLE DEĞİL, SALGINLA MÜCADELE EDELİM." çağrısı ile birlikte bir de yazılı açıklama paylaştı. 

"Birbirimizle değil salgınla mücadele edelim" - Resim : 2

Bakan Koca tweetinde paylaştığı yazılı açıklamada ise ölüm belgesine neden 'Doğal ölüm' yazıldığını izah etti. Bunun teknik bir ifade olduğunu vurgulayan Koca enfeksiyona bağlı tüm ölümlerin uluslararası sınıflamaya göre 'Doğal ölüm' olarak yazıldığını belirti. Koca, cinayet, kaza ve benzeri doğal olmayan ölümlerin ise ayrıca sınıflandırıldığını ifade etti.

Koca'nın yazılı açıklamasının detayları şöyle:

"Birbirimizle değil salgınla mücadele edelim" - Resim : 3

 

Bakan Koca'nın paylaştığı ölüm raporunda sarı ile işaretlenen bölümde doğrudan ölümle ilgili hastalık yada durum başlıklı bölümde Covid-19 yazdığı açık bir şekilde görülüyor. 

"Birbirimizle değil salgınla mücadele edelim" - Resim : 4

"Birbirimizle değil salgınla mücadele edelim" ile ilgili etiketler Fahrettin Koca HDP Siirt meral danış beştaş doğal ölüm kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.