Bırakmam Seni Rahmi Koç kimdir? Rahmi Koç kaç yaşında nereli?

Beşiktaş Bırakmam Seni Rahmi Koç kimdir? Rahmi Koç kaç yaşında nereli? Beşiktaş’ın Bırakmam Seni kampanyasında en yüksek bağış iş adamı Rahmi Koç’tan geldi. Beşiktaşlı taraftarlar Rahmi Koç kimdir araması ile sorgularına başladı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş’ın ileri gelen isimlerinden Rahmi Koç’un Bırakmam Snei kampanyasına 10 milyon TL bağışta bulunduğunu söyledi. Ahmet Nur Çebi ayrıca kendisinin de 5 milyon TL ve yönetim kurulunun da 5 milyon TL olmak üzere toplamda 10 milyon TL bağışta bulunduklarını söyledi.

RAHMİ KOÇ KİMDİR?

Rahmi M. Koç, 1930 yılında doğmuştur.Harp Akademileri’nde yedek subaylık hizmetini tamamladıktan sonra 1958 yılında Otokoç şirketinde görev alarak Koç Topluluğu'nda çalışmaya başladı. 1960’ta Koç Topluluğu’nun Ankara’daki temsilci şirketi Koç Ticaret’e geçti.

1964’te, daha bir yıl önce kurulan Koç Holding’in Ankara’dan İstanbul’a taşınmasıyla, Rahmi Koç da Genel Koordinatör sıfatıyla holdingin başına geçti ve İstanbul’a taşındı.

Rahmi Koç, 1970 yılında yedi kişilik İcra Komitesi'nin Başkanı oldu ve 1975 yılında İdare Meclisi Başkan Yardımcılığı’na başlamasının ardından, 1980 yılında da dört kişilik üst düzey idarecilerden kurulu, Koç Holding İdare Komitesi Başkanı oldu.

Babası Vehbi Koç'un 1984 yılında İdare Meclisi Başkanlığı'nı kendisine devretmesinin ardından Rahmi Koç, 30 Mart 1984'te Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 4 Nisan 2003’te görevinden emekli oldu ve yerini en büyük oğlu Mustafa Koç(ö.2016)’a bıraktı.

Rahmi Koç emekli olduktan sonra, daha önce babasının da yaptığı gibi, Koç Holding Şeref Başkanlığı'nı üstlendi.

Bırakmam Seni Rahmi Koç kimdir? Rahmi Koç kaç yaşında nereli? ile ilgili etiketler Beşiktaş Rahmi Koç Bırakmam Seni Rahmi Koç kimdir?
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.