"Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisi besleme medyayı rahatsız etti!

Kıbrıslı Türklerin Rum-Yunan zulmüne karşı varoluş mücadelesini anlatan TRT'nin yeni yapımı "Bir Zamanlar Kıbrıs" Gazete Duvar'ı kızdırdı. ABD ve Avrupa tarafından fonlanan Duvar, Kıbrıslı Türklere yapılan zalimlikleri tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren yapımı akılalmaz bir şekilde 'milliyetçilikle' suçladı.

Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesini anlatan TRT'nin yeni yapımı "Bir Zamanlar Kıbrıs" dün ilk bölümüyle izleyiciyle buluştu. Kıbrıslı Türklere yapılan zalimliklerin tüm gerçekçiliğiyle yansıtıldığı yapım besleme medya Gazete Duvar'ı rahatsız etti.

Yurt dışı kaynaklar tarafından fonlandığını daha önce SuperHaber tarafından gündeme taşınan Gazete Duvar, sırf Türk oldukları için adadan kaçmaları istenen halka yapılan zalimliklerin TRT ekranlarında açıkça anlatılmasına tepki gösterdi.

KIBRIS'I AYIRAN TÜRK DEĞİL RUM MİLLİYETÇİLİĞİDİR

Kıbrıs'ı Kıbrıslı Türklerin gözünden görülmesine fırsat veren yapımı hangi konuda eleştireceğini şaşıran Gazete Duvar; 'Bir Zamanlar Kıbrıs'ı milliyetçi mesajlar vermekle suçladı. Kıbrıs'ın birleşimi öncesi bu diziyi yayınlamanın yanlış olduğunu söyleyen besleme medyanın bilmediği ya da bilmek istemediği bir gerçek var:

Kıbrıs harekatı olmadan önce Kıbrıs'ın kuzeyi ve güneyi birleşmişti. Kıbrıs'ın Türk ve Rum kesimi olarak ayrılmasının sebebi Türklerin milliyetçiliği değil, Türklere karşı Rum kesiminin ırkçı soykırım politikalarıdır.

"Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisi besleme medyayı rahatsız etti!

KIBRISLI TÜRKLERİN DAVASI DÜNYAYA DUYURULACAK

Öte yandan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, büyük beğeni toplayan dizi hakkında, "Kıbrıs Türk halkının da tabii ki çok önemli davasının hem Türkiye kamuoyunda hem de dünyaya duyurulmasında fevkalade önemli bir yapım olarak değerlendiriyorum. Biz direndik, biz Türkiye'nin desteği ile var olduk, var olmaya devam edeceğiz. Mesaj bu olacak" dedi.

OKTAY: DİZİNİN KIBRIS'IN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİ HATIRLATMASI ÇOK ÖNEMLİ

TRT'ye ve yapım ekibine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, dizinin geçmişten geleceğe bir köprü olacağını söyledi:

"Özellikle gençlere ve çocuklara Kıbrıs'ın nereden nereye geldiğini, hele hele bugün geleceğe dönük 5+BM görüşmelerinin olduğu bu dönemde, ne ifade ettiğini özellikle hatırlatması anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum."

EREN: KIBRIS'TA ÇEKTİĞİMİZ TÜRK TARİHİNDEKİ İLK DİZİ

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren de dizinin hazırlıklarının bir yıla yakın sürdüğünü şu sözlerle aktardı:

 "Bizim Kıbrıs'ta çektiğimiz Türk tarihindeki ilk dizi. Tüm ekip uzun bir süredir Kıbrıs'ta bu diziyi çekmeye çalışıyorlar. O yüzden bizler de çok heyecanlıyız. Tarihi yapımlar stratejimizde TRT olarak Kıbrıs bizim için önemli bir yer tutuyordu ve bir süredir hazırlanıyorduk."

 

"Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisi besleme medyayı rahatsız etti! ile ilgili etiketler Bir Zamanlar Kıbrıs Gazete Duvar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.