Bir yoğun bakım hemşiresinin feryadı

Ankara’da bir hastanede yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapan Ebrar Karayel’in yaşadıkları korona gerçeğini bir kez daha ortaya çıkardı. Hemşire Karayel, 20 yaşındaki koronavirüs hastasının hayatını kaybetmesi üzerine duygularını sosyal medyadan paylaştı. Yoğun bakımdaki hastaların yaşadıklarını anlatan Karayel, "Yüreğim artık bu ölümlere dayanmıyor" dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Çin’de başlayan ve kısa sürede dünyaya yayılan koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Özellikle kronik rahatsızlığı olanları etkilediği açıklanan hastalığın son günlerde hiçbir rahatsızlığı olmayan gençleri de etkilemesi korku yaratıyor.

Ankara’da yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapan Ebrar Karayel, yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaşarak korona gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Genç hemşire, henüz 20 yaşındaki koronavirüs hastasını kaybetmesi üzerine, duygularını sosyal medyadan paylaştı. Yoğun bakımdaki hastaların yaşadıklarını anlatan Karayel, "Yüreğim artık bu ölümlere dayanmıyor" dedi. Genç hemşirenin paylaşımı, okuyanlarda endişe yarattı.

Bir yoğun bakım hemşiresinin feryadı

İŞTE HEMŞİRE EBRAR KARAYEL’’İN YAZDIĞI O ÜRKÜTÜCÜ SATIRLAR!

"20 yaşında covid pozitif, ciddi solunum güçlüğü olan hasta tüm gece abla ne olur yanımda dur gitme öleceğim diyerek hıçkırarak ağladı. Elimi hiç bırakmadı. O yalvarış ve gözyaşı beni mahvetti. Sabaha karşı hastayı tüm çabalara rağmen kaybettik. Yüreğim artık bu ölümlere dayanmıyor.

“EX OLAN HASTALARI CESET TORBASINA KOYUP MORGA YOLLUYORUM!”

Önceden mezarlığın yanından geçerken korkan ben, her gün 3-4 arreste müdahale ediyorum. Ex olan hastaları hazırlayıp ceset torbasına koyarak morga yolluyorum. Her gün, 'Ölmek istemiyorum, entübe olursam dönüş yok biliyorum' diye ağlayan hastalarım oluyor.

“ŞU AN HAYATIM HASTANEDEN İBARET, HASTANE İSE ÖLÜMDEN”

Entübe olan hastaların gözünden akan yaşları görüyorum. Biraz uzaklaşmak ruh sağlığım için işi işte bırakmak istiyorum ama gün aşırı nöbetlerim oluyor. Şu an hayatım hastaneden ibaret hastane ise ölümden...

“HER GÜN KALP MASAJLARI YAPIYORUM!”

Hipoksik kalan hastaların ajiteleşip ne yaptığını bilmeden her şeyini sökmelerini ayağa kalkmaya çalışmalarını görüyorum. Her defasında her girişimsel işlemi yeniliyorum. Covidde 20 saat aktif hastanın odasında kalıyorum...

Mesleğe başlamadan önce kalp masajına gücüm yetmez ki benim diyen ben her gün zırla kalp masajı yapıyorum. Önceden 7 saatten az uyusam ayakta uyuyan kendine gelemeyen ben yarım saat uykuyla 2 gün ayakta kalabiliyorum.

“MESLEĞİMİN 8.AYINDA TÜKENİYORUM!”

Ve bu kadar zorluğun içinde ciddi mobbinge maruz kalıyor yine de yeri gelince gülebiliyor hastalara konuşarak destek olmaya çalışıyorum... Evet öldürmeyen acı güçlendiyor ama ben de mesleğimin daha 8. ayında tükeniyorum...

HEMŞİRENİN PAYLAŞIMI ENDİŞE YARATTI!

Genç hemşire Ebrar Karayel’in bu paylaşımları okuyanlarda korku ve endişe yarattı. Hemşire Karayel’in paylaşımlarına, “Senden başka çalışan personel yok mu hastanede? Oldu olacak cenaze namazını da ben kıldırıyorum de de tam olsun. 8 aylık hemşiresin ve her areste sen koşup her kalp masajını sen yapıyorsun. Bu hangi hastane?” şeklinde mesajlar yazıldığı görüldü.

“AMACIM KORKU OLUŞTURMAK DEĞİLDİ!”

Öte yandan yoğun bakım hemşiresi Ebrar Karayel yazdığı mesajların okuyanlarda oluşturduğu korkuyu görünce gelen tepkiler üzerine bir açıklama mesajı paylaştı.

Karayel mesajında, “Dün paylaştığım twit dizisine gelen tepkiler nedeniyle birkaç bir şey belirtmek istiyorum. 20 yaşında hastanın kronik hastalığı vardı. Ama bilinen bir hastalığı olmayan genç yaştaki hastaları da kaybettiğimiz oluyor.

Amacım korku oluşturmak değildi. Kendi halinde bir insanım sadece genel bir twit atmak istedim ve twit fazla yayıldı. Ailemle birlikte yakın zamanda covid geçirmiş ve çevresinde çok fazla covid geçiren bir insan olarak hastalığı rahat geçiren insanlar olduğunu da belirtmek isterim.

Ortalama 70 yıl yaşayacağımız şu dünya hayatı kozmik takvimde 8.6 saniye. Evren için biz sadece önemsiz bir detayız. O yüzden şu kısacık yaşamınıza güzel detaylar koyun. Empati kurun, yardım edin gülümseyin ama lütfen büyüklenmeyin. Çünkü inanın zannettiğiniz kadar önemli değilsiniz” ifadelerini kullandı.

Bir yoğun bakım hemşiresinin feryadı ile ilgili etiketler hemşire yoğun bakım covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.