Bir yıldırım her yeri küle çevirdi! Yangın, yerleşim yerlerini de tehdit ediyor

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde çıkan orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Bir yıldırımın düşmesi sonrası meydana gelen yangın 85 kilometrekarelik alanda etkili oluyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaleti yangına teslim oldu. Nevada sınırıda 85 kilometrekarelik bir alan yanıyor. Yangın yerleşim yerlerini de tehdit ediyor.

Bir yıldırım her yeri küle çevirdi! Yangın, yerleşim yerlerini de tehdit ediyor

Tahoe Gölü'nün güneyinde, 4 Temmuz'da yıldırım düşmesi sonucu başlayan yangın aniden büyüdü. Alevler, rüzgarın etkisiyle 85 kilometrekarelik bir alana yayıldı. Yangın, Californiya-Nevada sınırındaki Markleeville'i tehdit ediyor. Bölgede üç ev küle döndü. Karayoluna da sıçrayan alevler Alpine County Havaalanına doğru ilerliyor.

Bir yıldırım her yeri küle çevirdi! Yangın, yerleşim yerlerini de tehdit ediyor - Resim : 2

165 kilometre çapındaki bütün yerleşim yerlerine tahliye emri gönderildi. Bölgede düzenlenen dağ bisikleti etkinliği de iptal edildi. Bisikletçiler kasabalarda mahsur kaldı. Oregon'un güneyinde çıkan yangın da 200'e yakın ev ve kulübeyi küle çevirdi. Yangın 44 kilometrekarelik bir alanda etkili oluyor.

Bir yıldırım her yeri küle çevirdi! Yangın, yerleşim yerlerini de tehdit ediyor - Resim : 3

Amerika Birleşik Devletleri'nde halen 70 büyük orman yangını var. Toplam yaklayık 4 bin 300 kilometrekarelik alan yanıyor.

Bir yıldırım her yeri küle çevirdi! Yangın, yerleşim yerlerini de tehdit ediyor ile ilgili etiketler ABD Orman Yangın Yıldırım Kaliforniya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.