Bir yılda milyonlarca lira kâr: Dijital dönüşüme adım atan şirketlerin avantajları neler?

Dijital dönüşüm, son yıllarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de çok yaygın kullanılan bir kavram.

Şirket olarak dijital dönüşüm araçlarına adım atanlar, e-fatura, e-arşiv fatura, e-defter gibi birçok özellikten faydalanarak, çok ciddi avantajlar sağlıyor. Peki e-dönüşüm nedir, şirketlere hangi avantajları sunuyor?

E-dönüşüm nedir?

Dijital dönüşüm ya da e-dönüşüm, geçmiş yıllarda şirketlerin birçok departmanda, matbu evraklarla yönettiği süreçlerin dijital altyapıya taşınması sürecini ifade ediyor. Şirketleri birçok maddi giderden kurtarmasının yanı sıra e-dönüşüm, iş yönetiminde çok daha esnek, hızlı ve çözüm odaklı bir şemanın kurulmasını sağlıyor.

Fatura süreçleri, İrsaliye süreçleri, bordrolama gibi İK süreçleri, SGK işlemleri ve birçok alanda, dijital dönüşüm; matbu evraklar yerine dijital dosyaları, klasik fiziksel arşivleme yerine bulut tabanlı sunucuları kullanmanızı sağlıyor. Böylelikle her evrak saniyeler içindeerişilebilir, her dosya ise ilgili kişiler arasında hızlıca aktarılabilir bir formda oluyor.

Klasik yönetim sürecinden dijitale adım atma konusunda şirketler, ilk etapta değişen birtakım alışkanlıklardan ötürü tereddüt içinde kalabiliyor. Ancak e-dönüşüm, sağladığı avantajlarla günümüzün modern şirketleri arasına girmek isteyen her markanın dahil olması gereken bir yapı içeriyor.

E-dönüşüm bir şirkete nasıl bir tasarruf sağlıyor?

Her şirketin, evrak süreçleri farklı bir maliyet kalemidir. Basılı olarak hazırlanan faturalar, irsaliyeler, makbuz ve defterler, bu evrakların arşivlenme maliyeti, gerektiğinde kargo süreci çok ciddi bir mali yükü ifade ediyor.

Bir faturadan örnek vermek gerekirse, e-faturanın ortalama maliyeti 20 kuruşa gelmektedir. Yedeklenebilir, 10 yıl saklanabilir ve ilgili kişiye internet üzerinden anında gönderilebilir. Basılı bir faturanın maliyeti 1 TL’dir ve saklama gideri de buna eklenir. Bunun dışında kargo maliyeti 10-20 TL, bazen çok daha yukarıda olabilir. Teslim sürecini düşünürsek, mali kayıp dışında bir zaman kaybından da söz edilebilir. Sadece bir faturada bile, yüzde 80’e yakın mali tasarruf, ciddi bir işgücü ve zaman tasarrufu, e-dönüşüm sürecinin ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Ciddi miktarda fatura kesen bir şirkette, e-dönüşüm ile yılda yüz binlerce TL tasarruf ve çok ciddi bir emek, zaman tasarrufu sağlanabiliyor.

Dijital dönüşüme EDM ile adım atın

E-dönüşüm kavramına her aşamasında hâkim ve Türkiye’nin yanı sıra birçok ülkede dijital dönüşüme yön veren bir marka olan EDM ile e-dönüşüme kolay bir şekilde geçebilirsiniz.

E-dönüşüme geçişte, sahada 3 bine yakın çalışanı ile 50 bin mali müşavire eğitim veren bir marka olan EDM Bilişim, İtalya ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkede dijital dönüşüm konusunda farklı sektörlerden yüzlerce firmaya destek veriyor.

Siz de kep, e-defter, e-fatura, e-mutabakat ya da e-bordro gibi süreçleri tamamen dijital tabanlı olarak yönetmek isterseniz, profesyonel EDM çözümleri ile tanışabilirsiniz. Dijital dönüşüme adım atarken, 1000 TL’den başlayan uygun fiyatlarla, kolay bir şekilde ve adım adım bir geçiş sağlayabilirsiniz.

EDM Bilişim e-dönüşüm çözümleri ile tanışmak için web sitede yer alan hizmetlere göz atın.

Bir yılda milyonlarca lira kâr: Dijital dönüşüme adım atan şirketlerin avantajları neler? ile ilgili etiketler EDM Bilişim e-Dönüşüm
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.