"Bir virüsü dizayn edip üretecek kişi dünyayı ele geçirir!"

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ve Deneysel Tıp Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş, İran'dan gelen yeni tip virüs bulundu ve bunu ABD'nin geliştirerek İran'a attı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirttiler. Erbaş, bir virüsün gen dizilimini yapmanın zorluğunu vurgularken, Prof. Dr. Ceyhan, "Bir virüsü dizayn edecek kişi dünyayı ele geçirir!" dedi. Ceyhan, böyle bir kişinin de yüz bin civarında hasta ve birkaç bin kişinin ölümü ile yetinmeyeceğini vurguladı.

Korona Virüs'ün Çin'in Wuhan kentinde çıktığı günden bu yana komplo teorileri hiç bitmedi. Virüsün üretilerek Çin'e atıldığı iddialarının ardından bir iddia da İran'dan geldi. 

İranlı bir siyasetçi korona virüsün dışında yeni tip bir virüs daha tespit ettiklerini ileri sürdü. Siyasetçi bu virüsün ABD tarafından üretilip İran'a atıldığını da iddia etti. 

Peki, bu iddia gerçek olabilir mi?

Deneysel Tıp Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş'a göre bu mümkün değil. Ayrıca İran'ın bunu söyleyebilmesi için insandan alınan virüsün bir hayvana geçişinin sağlanması ve bu süreçlerin ardından elde edilen virüs korona değilse iddialarının doğru olabileceğini, bunun dışında bu iddiayı doğrulamanın mümkün olmadığını söyledi. 

Şu anki virüsün kesinlikle yarasa kaynaklı bir virüs olduğunun bilindiğini ifade eden Erbaş, Ebola gibi birçok virüsün de yarasa kaynaklı olduğunu belirtti. 

Didem Arslan Yılmaz'ın ANDY-AR'ın yaptığı araştırmada deneklerden yüzde 62'sinin koronanın biyolojik silah olduğunu belirtmesi üzerine Korona'nın biyolojik bir silah olmadığını ifade eden Erbaş "Virüs imalatı yapmak kolaydır ama çalışmaz. Siz bir virüs yaparsınız ama insandan insana ya da hayvana atlaması çok zor bir şeydir. Ama bir tür virüs var ki çok kolay. Retro virüsler. Mesela HIV tipi virüsler yapay olarak yapılabilir. Korona virüs RNA türü virüstür ki, basit bir virüstür ama yapılması zordur, yapılsa bile işlemesi çok zordur" dedi.

"Bir virüsü dizayn edip üretecek kişi dünyayı ele geçirir!"

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise "Bir kişinin elinde bir virüsü dizayn edip istediği şekilde bir de o zarflı bir virüs, her şeyi ile yapıp üstüne de bir zarf koyacak teknolojik güce sahip bir insan dünyayı ele geçirir. 1,5 milyarlık Çin'den bikaç bin kişiyi öldürecek bir şeyler uğraşmasına hiç gerek yok." dedi. 

Böyle bir teknolojiye sahip olan kişinin bununla uğraşmayacağını yüzde yüz öldürücü ve yüzde 50 bulaşıcı bir virüs yapacağını vurgulayan Ceyhan, böyle birinin bi kaç yüz milyon kişiyi hasta edip, bi kaç milyon kişiyi öldürmek varken bi kaç bin ölümle bir şey elde edemeyeceğini ifade etti. Prof. Dr. Ceyhan böyle birinin virüsün gen tedavisini de yapabileceğini söyledi. Ancak bugüne kadar bunun yapılamadığını vurguladı. Ceyhan, "Şu an ki teknoloji ile bir korona virüs yapıp, biyolojik silah olarak kullanmak mümkün değil" dedi. 

"Bir virüsü dizayn edip üretecek kişi dünyayı ele geçirir!" ile ilgili etiketler Didem Arslan Yılmaz Korona korona virüs prof. dr. mehmet ceyhan enfeksiyon doç. dr. oytun erbaş deney
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.