Bir teröristin adım adım gerçeğe ulaşması: GÜNLÜK

Gazeteci yazar Ceyhun Bozkurt'un ilk romanı Günlük bu hafta içinde okurlarla buluşacak. Daha önce "Amerikalı Diplomatların Güneydoğu Faaliyetleri", "Mission Kurdistan (ABD-PKK İlişkilerinin Stratejik Analizi", "İmralı Tutanakları", "Vizesiz Müttefik" ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'la birlikte yazdıkları "Bu Delileri Biraraya Getirmeyecektiniz" ve "Darbenin Kayıp Saatleri" adlı kitapları bulunan Bozkurt, ilk romanı olan Günlük'te hendek kalkışması günlerine götürüyor.

Terörist saldırıları nedeniyle o dönem çok sayıda dramın da yaşandığı bölgede bir terörist kızın pişmanlığını ve o dönem bölgede dönen dolapları romanında kurgulanan Günlük'ün hikayesi şu şekilde aktarılıyor:

“Hendek ve barikatlara karşı vatan savunmasında en önde yer alan bir Jandarma Özel Harekat timinin komutanı olan Üsteğmen Koray Akbaş, bir operasyon sırasında bulduğu günlüğü okumaya başlar. Okudukları, bir terörist kızın adım adım gerçeğe yolculuğudur.
Ancak aynı anda karşılarına gizemli bir düşman çıkmıştır.

Bir teröristin adım adım gerçeğe ulaşması: GÜNLÜK

Gizemli düşmanın sırrını çözmeye çalışırken aklında beliren çok sayıda soruya da yanıt aramaktadır.

Bu düşman kimdir?
Günlük gerçek midir?
Yoksa Koray adım adım bir tuzağa mı çekiliyordur?

Koray, bu soruların yanıtlarını alabilmek için adeta bir labirentin içine girer. Askerleri de onunla birliktedir ve beş gün sürecek bu kovalamacada şehadet bir adım ötelerinde beklemektedir...”

Romanını “Biz kendimize güvenmezken, düşman kudretimizi bizden daha iyi biliyordu” mottosuyla aktaran Bozkurt, kitapta ne anlatmak istediğini SüperHaber’e şu sözlerle anlattı:
“O söz kitabın içinde de geçiyor. Aslında yaşadıklarımızın özeti gibi. Bizi hep içimizde birbirimize düşürüp, özgüvenimizi yoketmeye çalışıyorlar. Bunun nedeni de, bizi zayıflatmadan, özgüvensiz hale getirmeden, birbirimize düşürmeden mağlup edemeyeceklerini çok iyi biliyorlar. Teröristlerin yaşamlarına bakın. O üst düzey elebaşları haricinde terör örgütü militanları hep sefalet içinde. Daha çıktıklarında erkek teröristler başka, kadın teröristler başka sorunlarla uğraşıyor. Kadınlar ek olarak elebaşlarının, örgüt içindeki güçlü militanların tecavüzlerine uğruyor. Örgütün gerçek yüzünü görünce ya infaz ediliyor ya da infazdan korktukları için o işkencelere, tecavüzlere maruz kalmaya devam ediyor. Kitabın günlük boyutunda bir terörist kızın örgüte katılım sürecindeki heyecanından adım adım gerçekleri görmesi ve pişmanlığına şahit olacak.”

Kitabın esas kahramanı ise bir Üsteğmen. Bu Üsteğmen’in günlüğü bulmasından sonra ortaya çıkan bilmeceleri sadece 5 günde çözmeye çalışması ve yakaladığı ipucunu çözerken adeta adım adım şehadete yaklaşması var.

Ayrıca Günlük’te, ABD’nin terör örgütleri PKK ve FETÖ ile nasıl işbirliği yaptığı, onları nasıl yönettiği de bazı yaşanmış olaylar örnek alınarak kurgulanmış.
Günlük, bu hafta sonu kitabevlerindeki yerini almış olacak.

Bir teröristin adım adım gerçeğe ulaşması: GÜNLÜK ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.